Robbie Williams bo kmalu izdal nov album z naslovom Take the crown. Foto: EPA
Robbie Williams bo kmalu izdal nov album z naslovom Take the crown. Foto: EPA

Priljubljeni pevec, ki pričakuje prvega otroka, je že na prvi postojanki v Leedsu s karizmatičnim nastopom prepričal svoje oboževalce, piše britanski BBC.

Koncert v Leedsu je bil prvi Williamsov solistični nastop od leta 2009 in obenem prvi koncert od štirih, ki jih namerava izvesti v septembru. V sredo je nastopil v Glasgowu, koncertiral pa bo še 14. septembra v Dublinu ter dva dni pozneje v mestu Southend-on-Sea.

Pevec namerava novembra izdati nov soloalbum z naslovom Take The Crown. To bo prvi solistični izdelek, ki ga bo izdal po albumu Reality Killed The Radio Star iz leta 2009. Temu je leta 2010 sledil še izid albuma njegovih uspešnic In and Out of Consciousness: The Greatest Hits 1990-2010, s katerim je zaokrožil 20 let svojega delovanja.

Kmalu za tem se je Williams odločil, da bo po 15 letih obnovil sodelovanje s skupino Take That. Ponovna združitev članov zasedbe je bila plodna, njihov album Progress, ki so ga predstavili na obsežni turneji po Irski in Veliki Britaniji, je bil dobro sprejet.

V obdobju solistične kariere je Williams prodal 60 milijonov albumov in prejel 16 glasbenih nagrad brit. Med njegovimi uspešnicami so skladbe Let Me Entertain You, No Regrets in Feel.