Russell Brand bo zabaval občinstvo na podelitvi MTV-jevih filmskih nagrad. Foto: EPA
Russell Brand bo zabaval občinstvo na podelitvi MTV-jevih filmskih nagrad. Foto: EPA

Letos je vlogo voditelja prevzel Russell, ki jo je pokomentiral z besedami, da bo podelitev bolj impresivna od filma The Avengers (Maščevalci).

36-letnega zvezdnika filmov Arthur, Rock of ages in Get him to the Greek pri MTV-ju sicer niso prvič povabili k sodelovanju - leta 2008 in leta 2009 je povezoval MTV-jeve nagrade Video Music Awards, prvič pa bo s svojim humorjem popestril podelitev nagrad za najboljše filmske dosežke leta.

Stephen Friedman, predsednik MTV-ja, je odločitev, da podelitev vodi prav Russell, pojasnil tako: "S svojo neverjetno sposobnostjo, da zaobjame celotno paleto šal, od najbolj zahtevnih do najbolj enostavnih, in s svojim pronicljivim ter nepredvidljivim humorjem bo Russell vzpostavil edinstven odnos z občinstvom. Njegova rokerska senzibilnost in neustrašnost ga predstavljata kot popolnega partnerja, ki mu lahko popolnoma zaupamo, da nas pospremi skozi zelo pomembno noč, v kateri se bosta združila filmski in glasbeni svet."

Gledalci in gledalke imajo pomembno vlogo pri podelitvi filmskih nagrad, saj najboljše filmske izdelke prek spletnega glasovanja izbirajo prav oni. Na letošnji podelitvi nagrad MTV Movie Awards najbolje kaže filmu The Hunger Games, ki je prejel osem nominacij. Osemkrat je nominiran tudi film Bridesmaids.

MTV je obenem objavil seznam zvezdniških podeljevalcev nagrad, pokovke bodo podelili Emma Stone, Charlize Theron, Mila Kunis, Kristen Stewart, Mark Wahlberg, Michael Fassbender, Andrew Garfield in Chris Hemsworth.