Nocoj bo v Batujah nastopil tudi Pero Lovšin. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Nocoj bo v Batujah nastopil tudi Pero Lovšin. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Začetek ob 20. uri je pripadel DJ Rikiju in glasbenima skupinama Pyroxene in Madbringer, sledila jim bosta slovenski legendi, pevec Pero Lovšin in Šank Rock. Švedski hardrockerji Bullet bodo nastopili okrog ene ure ponoči.

Bullet so svojo pot začeli leta 2001, odtlej pa prečesali skoraj vse večje glasbene prireditve po Evropi. Zaradi naglega uspeha so prišli pod okrilje največje svetovne metalske založbe Nuclear Blast, kar jim je omogočilo, da so igrali kot predskupina njihovim največjim vzornikom AC/DC ter bili eni izmed vidnih izvajalcev na festivalih, kot sta Wacken in Rock Am Ring. V Batujah bodo predstavili zadnjo ploščo Storm of Blades, ki je že njihov sedmi studijski album in druga lani najbolje prodajana plošča na Švedskem .

Zaradi pozne ure konca prireditve so organizatorji poskrbeli za vse, ki bi radi v Batujah prespali, saj je na prizorišču urejen tudi poseben prostor za kampiranje, ograjeno parkirišče za motoriste, prav tako ne bosta manjkali hrana in pijača.

Glede na lanske pozitivne odzive predvsem iz tujine organizatorji tudi letos pričakujejo veliko udeležbo in številne goste iz sosednje Italije in Hrvaške.