Imitacija Putina je prva v seriji Slakonjevega novega projekta The MockingbirdMan. Foto: Youtube
Imitacija Putina je prva v seriji Slakonjevega novega projekta The MockingbirdMan. Foto: Youtube
Slakonja je v video vključil tudi afero Pussy Riot. Foto: Youtube
Odzivi po Emi 2016 - Slakonja ponovno zasenčil nastopajoče. Foto: Jani Ugrin

A da ne bo potrebnih niti 48 ur za milijon ogledov na Youtubu, je vseeno presenetilo tudi največje optimiste, iz tujine pa že prihajajo pozivi, da bi na Evroviziji v Stockholmu nastopil kar Slakonja.

"Imitatorju iz soseščine" so se poklonili tudi Hrvatje v Jutarnjem listu, ki spomnijo, da se je Slakonja dokazal že z imitacijami Žižka in nekdanje slovenske premierke Alenke Bratušek, ob tem pa so preučili tudi odzive na parodijo pri nas in ugotavljajo, da Slakonjevo imitacijo Putina nekateri označujejo za nepopisno zabavno, spet drugi pa za "infantilno".

Ker je Putin vroča tema v ZDA, ni presenetljivo, da Klemnova parodija odmeva tudi čez lužo. Pri Newsweeku so ji namenili kar cel članek ("'Putin' poživil slovenski predizbor za Evrovizijo 2016"), Slakonjevo imitacijo pa označili za izvrstno. "Čeprav Slakonjeva pesem ni bila ena od desetih kandidatk za Evrovizijo, pa je njegov nastop s "Putin, Putout" vse, o čemer so gledalci govorili ..." piše ameriška revija, ki ob tem dodaja, da je velika škoda, da Slakonja predstave ne bo ponovil še v Stockholmu maja letos.

Proruska ali protiruska propaganda?
Slakonjev video odmeva tudi na družbenih omrežjih, pri čemer se uporabniki samo ne morejo zediniti, ali gre bolj za parodijo evrovizijskega cirkusa ali pa ostro kritiko Putina samega. Čeprav je Slakonja sam ob videu objavil tudi pripis, da gre zgolj za nedolžen video in ne napad na kogar koli, pa mu nekateri že ponujajo 12 točk v imenu Ukrajine, proukrajinski tviteraši si ga razlagajo kot "hudo kritiko Putina" in "posmeh Cirkusu Putin", spet drugi pa video označujejo za "prorusko propagando".

Že iz komentarjev pod videom je razbrati, da Slakonjeva imitacija najbolj odmeva prav v Rusiji in Ukrajini (okoli 90 odstotkov vseh komentarjev je v cirilici), pri čemer nekateri Klemnu polagajo na srce, naj se zdaj pazi Putinovega srda, spet drugi pa pišejo, da bodo zdaj, čeprav so Rusi, glasovali za Slovenijo ("Sit sem Putinovega cirkusa") in da Slakonja zdaj preprosto mora na Evrovizijo.

Imitacija Putina je sicer prva v okviru Slakonjevega novega projekta TheMockingbirdMan, v katerem bo 31-letni igralec in voditelj z lastnimi komičnimi pesmimi oponašal svetovno znane osebnosti.

Kot je povedal v nedavnem intervjuju za MMC, so ga k projektu spodbudile tudi izkušnje z imitacijo Žižka, ki je bila v okviru POP-ove oddaje Je bella cesta med najmanj gledanimi segmenti oddaje, na Youtubu pa je dosegla milijonske oglede - večinoma iz tujine.