Slash je nastopil tudi v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slash je nastopil tudi v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Axl Rose za zdaj ne komentira navedb o ponovni združitvi z legendarnim Slashom. Foto: EPA

Eden najboljših kitaristov in avtorjev s pravim imenom Saul Hudson, ki je skupino zapustil leta 1996, je povedal, da ni izključeno, da bi člane skupine še kdaj videli skupaj na odru.

"Če bi vsi želeli snidenje in bi se zgodilo zaradi pravih razlogov, mislim, da bodo oboževalci zelo veseli. Na neki točki bi bilo zabavno poskusiti in se združiti. Nikoli ne reci nikoli," je povedal Slash za CBS News.

Dodal je, da se z Axlom nista slišala že zelo dolgo, tako da se o združitvi nista pogovarjala. Spravljivi Slash je dodal, da z Axlom nimata nikakršnih težav: "S časom je vse izpuhtelo."

O "umetniških" razlikah med vodilnim pevcem Roseom in kitaristom Slashom se je veliko govorilo: Slasha je Rose razjezil z nespoštovanjem do oboževalcev - pevec je namreč vztrajal, da koncerte tako kot "velike" zvezde začnejo z zamudo. Rose pa je Slasha v intervjuju leta 2009 označil za "raka", kar tudi precej pove o ne ravno idiličnem odnosu med pevcem in kitaristom.

Slash in Rose sta nazadnje nastopila skupaj leta 1993 v Buenos Airesu. Najbližje "združitvi" na odru je bila skupina leta 2012, ko so jih sprejeli v Dvorano slavnih rock'n'rolla. Ampak srboriti pevec se sprejetja skupine v dvorano ni udeležil, svojo uvrstitev v muzej pa je zavrnil. Takrat je v javnem pismu zapisal, da je čas, da obrnejo nov list, s čimer je ubil upanje za združitev legendarnih članov skupine: "Ljudje se ločujejo. Življenje vam ne dolguje osebnega srečnega konca, še posebej ne na račun drugega ali več drugih."

Rose je še vedno pevec zasedbe Guns N' Roses, a v skupini pa ni več članov iz njihovih "zlatih časov": Slasha, Izzyja Stradlina, Duffa McKagana in Stevena Adlerja.

Slash je svetovno slavo požel kot kitarist zasedbe Guns N'Roses, po njenem razpadu pa je sodeloval pri različnih projektih, ki so ga pripeljali do sodelovanja s prav tako uspešno zasedbo Velvet Revolver. Med drugim je kitarist nastopil s priznanimi glasbeniki, kot so Michael Jackson, Lenny Kravitz, Stevie Wonder, Ray Charles in Ozzy Osbourne. Od leta 2009 se Slash osredotoča na samostojno kariero. Leta 2010 je izdal svoj prvi samostojni album z naslovom Slash, ki mu je leta 2012 sledil izid albuma Apocalyptic Love, lani pa je izdal album World on Fire.