Ivančić je na slovenski glasbeni sceni prisoten že vrsto let. Foto: BoBo
Ivančić je na slovenski glasbeni sceni prisoten že vrsto let. Foto: BoBo

Tudi tokrat v pogovoru pred nastopom s svojo pristnostjo, sproščenostjo in odprtostjo ni razočaral: "Ah, saj v moji glasbi pravzaprav velike filozofije ni. Nastopil bom s skupino, morda se bo zgodilo prvič, da bo na takem nastopu kar devet oseb. Drži pa, da se bomo poklonili tudi Danilu Kocjančiču."

Za današnji nastop je Slavko Ivančić pripravil te pesmi: Zagrabi me, Daj mi 1 dim, Danes je dan, Ne mogu do Tebe, Nisem jaz, Poišči me, Portorož 1905, Črn dež, Dan ob tebi, Črta in Ko mene več ne bo.


S Slavkom Ivančićem bodo nastopili še Steffy, Tomaž Nedoh, Goran Moskovski, Mitja Bobič, Simon Markežič, Lean Kozlar, Marko Toškan in Marko Hrvatin. Marsikateri primorski glasbeni ustvarjalec ima na Studio Hendrix, kjer danes zagotovo ne bo manjkalo obiskovalcev, posebne spomine. Je tako tudi s Slavkom? "Seveda (smeh). Tega se ne da zatajiti! Krasni posnetki so nastali tam z Andreo (Andrea Flego, op. a.), recimo Kar je res, je res, Mi ljudje smo kot morje in Stari časi unplugged, pa tudi druge projekte sem ustvarjal tam ... Vsekakor se veselim današnjega nastopa tudi zaradi teh spominov!"

Melodije morja in sonca se spogledujejo s tujino
Slavko Ivančić z glasbo ostaja povezan tudi prek festivala Melodije morja in sonca (MMS). Letos ga bo že tretjič usmerjal v vlogi umetniškega vodje. Da ne želi, da bi se ljudje morali odločati med glasbo ali športom, postane jasno, ko razloži, zakaj bo letošnja izvedba MMS-a v nedeljo: "Zelo enostavno, 6. julij 2014 bo prvi dan brez tekme v okviru svetovnega prvenstva v nogometu!"

Novost letošnjega festivala, 34. po vrsti, je izvedba skladb v živo s spremljevalno skupino. Kot pravi Ivančić, ustvarjalci vidijo MMS kot malo kopijo sanremskega festivala. "Naslednje leto bomo praznovali 35. leto. Nikakor nismo konkurenca nobenemu slovenskemu festivalu. Če samo pomislimo na Faraone, Bazar, Gu-Gu, Aniko Horvat, Halo, je povezava takoj jasna. Sanremski festival nam je blizu, tako zaradi glasbe kot tudi razmišljanja, glasbe, podnebja," pove v zanosu. "Tokrat bomo imeli tudi stopnice! Gre za scenski pripomoček. Želimo si namreč več glamurja. Orkester bomo postavili na obe strani stopnic. Resnično bi radi letos poskrbeli tudi za to, da zadovoljimo ne samo zvokovno, temveč da pridejo na svoj račun tudi oči."

Dve desetletji glasbenih dogodkov na Radiu Koper
Radio Live! se bo tudi danes začel ob 18. uri. Radio Koper te glasbene oddaje pripravlja že dve desetletji, lani pa so jih osvežili z občinstvom v studiu, s klici v živo in s prenosom slike na radijski spletni strani. Gre za nov medijski kanal, s katerim lahko izbrane radijske vsebine še bolj približajo poslušalcem oziroma tudi gledalcem. Prva je novo tehnološko pridobitev Radia Koper izkoristila zmagovalka Eme 2014 Tinkara Kovač, v oddaji pa so med drugim gostili tudi hrvaško zasedbo Hladno pivo, Neisho, Aniko Horvat, skupino Muff, Draga Misleja – Mefa, skupine Manouche, Vivaracha, Mi2, Smaal Tokk. V glasbenem projektu Radio Live! bodo v naslednjih tednih gostovali še Enzo Hrovatin, Rudi Bučar, Tulio Furlanič, Lea Sirk in Elvis Jackson.