Slovenski orli so se preizkusili še za mikrofonom. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Slovenski orli so se preizkusili še za mikrofonom. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Neisha
Nova Krila so zakrivili Neisha in slovenski nordijci. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Neisha se je pred časom zaprla v studio skupaj s skakalkami in skakalci, ki so za predelavo njene skladbe Krila posneli spremljevalne vokale. Intimno lirično izpoved so skupaj spremenili v naboj za navijaško vzdušje.

In tako je nastala uradna himna Planice 2013, ki bo znova vabila gledalce pod vznožje skakalnice že čez tri mesece. "Mi smo se v studiu skupaj z Neisho mudili od dve do tri ure. Sledilo pa je še nekajurno snemanje na skakalnici, kjer smo pravzaprav počeli tisto, kar znamo najbolje - skakali," je za MMC pojasnil smučarski skakalec Peter Prevc.

Neisha je pred dnevi skupaj z Big Bandom RTV Slovenija predstavila njihov novi skupni projekt - album Radiofonika.

Videospot je nastal pod taktirko mladega režiserja Klemna Udovča Clementina. V njem Neisho ter skakalce in skakalke postavlja v drugačno, njim manj poznano okolje. Neisha se znajde na skakalnici, športniki pa v studiu. "Nad končnim izdelkom sem bil kar malo presenečen, saj sem mislil, da bo drugače izpadel. Toda na koncu so naše priprave na skoke in glasba lepo dopolnjeni v gledljivem izdelku," je še dejal Prevc.

Vizualna podoba novih Kril
Sad svojega dela so predstavili v večernih urah pod Kristalno palačo pred nekaj 50 zbranimi obiskovalci. Podobno kot pri odprtju improvizirane skakalnice na obrobju prestolnice so se tudi tokrat glavni akterji spustili z napihljivimi obroči po hrbtišču improvizirane skakalnice.

Zbrani so tako poleg Prevca v svoji družbi pozdravili Katjo Požun, Špelo Rogelj, Tomaža Nagliča, Jako Hvalo in tekačico na smučeh Vesno Fabjan. Ob vznožju pa so svoje ekipne kolege med drugim čakali tudi Jure Šinkovec, Matjaž Pungarter in Mitja Mežnar, ki jih le še nekaj dni loči od začetka novoletne turneje.

Neisha je ob živi izvedbi predelanih Kril zapela še njeni uspešnici Tiste lepe dni in Planet za zadet. Še prej pa je pred vsemi razkrila, da je višina, ko je prišla na vrh zaletišča, ni prestrašila. "Definitivno je to strahospoštovanja vreden šport, ki zahteva izjemno koncentracijo in poseben talent. Sam adrenalin pa po mojem mnenju zasvoji," je priznala Neisha.

Nekaj utrinkov večernega dogajanja in združitev moči skakalcev in Neishe v izvedbi Kril si lahko pogledate spodaj.