Steven Tyler med junijskim nastopom, ko je skupina Aerosmith gostovala na Danskem. Foto: Reuters
Steven Tyler med junijskim nastopom, ko je skupina Aerosmith gostovala na Danskem. Foto: Reuters

Člani legendarne ameriške skupine Aerosmith so prejšnji teden sporočili, da zaradi nepričakovanih zdravstvenih težav pevca Stevena Tylerja odpovedujejo preostanek nastopov v sklopu južnoameriškega dela svoje turneje Aero-Vederci Baby!.

Čeprav so Aerosmithi zatrjevali, da pevčevo življenje ni ogroženo in da njegova vrnitev ni vprašljiva, so se hitro pojavile najrazličnejše govorice o tem, kaj se v resnici dogaja z 69-letnim rockzvezdnikom.

Po nekaj dneh špekulacij se je Tyler odločil, da govoricam naredi konec in razjasni vzroke za prekinitev turneje: "Dajem vam oceno odlično za kreativne špekulacije, ampak zatrjujem vam, da nisem doživel srčnega napada. Žal mi je, da smo morali skrajšati turnejo, ampak moje telo potrebuje zdravniški poseg, ki ga lahko izvede le moj zdravnik v ZDA."

Steven Tyler se je hkrati opravičil vsem, ki so se nameravali udeležiti odpovedanih nastopov, in obljubil, da se bo vrnil. Ob tem se je pošalil, da niti on ne more zdravja uravnavati glede na urnik nastopov. "Ko ljudje delamo načrte, se Bog smeje," je dodal.

Poslovilna turneja?
Turnejo Aero-Vederci Baby! so ameriški rockerji začeli maja v Tel Avivu, nato pa so nastopili v številnih evropskih mestih. Uspešno so začeli tudi južnoameriški del turneje, ki pa so jo štiri koncerte pred koncem prekinile Tylerjeve zdravstvene težave. Odpovedani so bili nastopi v Braziliji, Čilu, Argentini in Mehiki.

Čeprav že samo ime namiguje na to, da gre za poslovilno turnejo skupine Aerosmith, pa so njeni člani glede tega nekoliko zadržani. Tyler, za katerega za zdaj še ni znano, kdaj bo znova stopil na oder, je že izjavil, da bi poslovilna turneja "lahko trajala večno".