Skupina The Beach Boys spet nastopa. Foto: EPA
Skupina The Beach Boys spet nastopa. Foto: EPA

Njihov novi izdelek nosi naslov That's Why God Made the Radio, luč sveta pa bo ugledal 5. junija. Nov material se prekriva s koncertno turnejo ob 50. obletnici delovanja, ki bo glasbenike popeljala po ZDA, Aziji in Evropi.

Plošča je po nekaj letih prva, na kateri so se združili vsi še živeči člani zasedbe - Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, Bruce Johnston in David Marks, piše nemška tiskovna agencija dpa. Osiveli rockerji jo bodo na 56 koncertih, kolikor jih šteje jubilejna turneja, skušali približati generacijam, katerih starši se leta 1961, ko so Beach Boysi stopili na glasbeno pot, sploh še niso rodili.

"To je bolj družinsko snidenja kot kar koli drugega," je dejal Marks. "Ko smo skupaj, se odlično razumemo. Kemija vedno deluje tako, kot je, ko smo bili zadnjič skupaj," je dodal.
Peterica je turnejo ob 50. obletnici začela prejšnji torek v Tucsonu v Arizoni in kljub strahu, da bo njihova starost preveč v nasprotju z njihovim mladostnim, nedolžnim zvokom, je Los Angeles Times zapisal, da so bili "sposobni prepričljivo peti o poletnih radostih, strahovih in frustracijah".

Svoje mesto našli tudi v Dvorani slavnih
The Beach Boys so leta 1962 objavili prvenec Surfin' Safari, ki se je na Billboardovih lestvicah obdržal kar 37 tednov. Od takrat so se s svojimi ploščami zapisali med najbolj prodajane ameriške skupine vseh časov, leta 1988 pa so bili sprejeti v Dvorano slavnih rokenrola.