Foto: AP
Foto: AP

V pogovoru na BBC-jevem Radiu 2 so premierno predstavili pesem All Over Now, ki jo je pokojna pevka pisala pred smrtjo. O'Riordanovo so našli mrtvo v londonski hotelski sobi 15. januarja lani in novi komad se, kar malce srhljivo, začne z besedilom: "Se spominjaš tiste noči v londonskem hotelu?" A nadaljuje se z (nedokončano, saj je Dolores umrla, preden jim jo je uspelo posneti) zgodbo o ženski, ki uide nasilju za štirimi zidovi. Kitarist Noel Hogan je povedal, da je bilo snemanje pesmi čustveno zelo izčrpljujoče, saj je bilo le nekaj mesecev po njeni smrti težko poslušati Doloresin glas.

Potem ko so si vzeli nekaj časa za žalovanje, so preostali člani zasedbe zdaj dokončali album, za katerega so uporabili demoposnetke iz leta 2017. Plošča s pomenljivim naslovom In The End, v prevodu Na koncu, bo izšla aprila in bo tudi njihova zadnja, saj se bodo potem dokončno razšli. Hogan je povedal, da upa, da bo album nekakšna "hvalnica tej skupini in Dolores ter dediščini, ki smo jo pustili za seboj".

Sorodna novica Umrla je Dolores O'Riordan, pevka skupine The Cranberries

Dolores O'Riordan je bila v času smrti, našli so jo v kopalni kadi v londonskem hotelu Hilton Park Lane, stara komaj 46 let. Za sabo je glasbenica, ki se je dolga leta bojevala z depresijo in alkoholizmom, pustila tri otroke. Kljub podrobnostim o njeni smrti, ki so nato pricurljale v javnost ‒ hudo opita naj bi se utopila v kadi ‒ pa njeni kolegi pravijo, da je bila v mesecih pred smrtjo "dobre volje" in zelo ustvarjalna ter da so v zadnjih letih s skupino preživeli več časa kot z lastnimi družinami.

V izjavi ob napovedi zadnjega albuma Cranberriesov je Doloresina mati Eileen povedala: "Zelo jo pogrešam, še posebej danes, tako kot cela družina. Hkrati pa si ne morem predstavljati boljšega načina za praznovanje njenega življenja, kot je napoved zadnjega albuma skupine. Zelo se ga je veselila in ne dvomim, da je zdaj srečna ..."