'Divji' vokalist Keith Flint. Foto: EPA
'Divji' vokalist Keith Flint. Foto: EPA

Član te priljubljene britanske zasedbe Liam Howlett ga je označil za "glasbeni napad". Studijski izdelek bo izšel po šestletnem premoru od izida njihovega zadnjega albuma Invaders Must Die iz leta 2009.

"Jeza je energija"
Glasba The Prodigy slovi kot hitra in divja zmes elektronike, drum'n'bassa in punka. Tudi novi izdelek bo po njihovih besedah slišati nasilno. "Ne vem, zakaj ta plošča zveni tako jezno. Kot kaže, je to preprosto v meni," je pred izidom albuma povedal Howlett. "Najbrž gre za to, kakšen učinek bi rad z glasbo dosegel. Vselej sem glasbo dojemal kot obliko napada," je njegove besede povzel The Guardian.

Howletta pri ustvarjanju glasbe vselej spremlja vodilo "Anger is an Energy (Jeza je energija)". Glasbenik meni, da je napetost zakopana globoko v glasbi, od prve kapljice. Zvok vsebuje občutek nevarnosti, je še dejal in dodal, da vse omenjeno tvori glasbo The Prodigy.

Skupina je 12. januarja že izdala prvi singl z novega albuma The Day Is My Enemy, naslovljen Nasty. Prav tako so Howlett, Keith Flint in Maxim napovedali, da bodo maja krenili na britansko turnejo.