Ponesrečencu reševalci niso mogli pomagati. Foto: EPA
Ponesrečencu reševalci niso mogli pomagati. Foto: EPA
green day
Skupina Green Day je bila s tragičnim izidom nesreče seznanjena po nastopu. Foto: EPA
foo fighters
Dan pred nesrečo so na festivalu nastopili Foo Fighters. Foto: EPA

V Madridu je ta konec tedna potekal festival Mad Cool. Glavno ime petkovega večera je bila skupina Green Day, pred njenim koncertom pa se je zgodila tragična nesreča, ki se je končala s smrtnim izidom.

Akrobat Pedro Aunión Monroy je med izvajanjem točke padel iz 30 metrov dvignjene kocke. Reševalci so bili pri njem takoj po padcu, a je Monroy zaradi hudih poškodb umrl. Star je bil 42 let.

Po krajšem premoru je, kot je bilo v programu, na glavnem odru nastopila skupina Green Day. O smrti akrobata naj bi bili njeni člani obveščeni šele po koncertu. "Ko smo prišli s festivalskega odra, smo bili seznanjeni s tragično novico", je skupina zapisala na Twitter. Akrobatovi družini so izrazili sožalje.

Po poročanju so bili tako skupina Green Day kot organizatorji festivala Mad Cool po dogodku deležni kritik, ker so festival nadaljevali tako hitro po nesreči, ki se je zgodila pred očmi več deset tisoč ljudi.

"Festival Mad Cool obžaluje grozovito nesrečo, ki se je plesalcu v zraku zgodila drugi dan festivala. Iz varnostnih razlogov smo se odločili, da se festival nadaljuje po programu," so javnosti sporočili organizatorji. Družini preminulega so izrekli globoko sožalje in dodali, da bodo spomin na umetnika počastili tudi med festivalom naslednji dan.

Na festivalu so poleg zasedbe Green Day nastopila še druga zveneča imena iz sveta glasbe, med njimi tudi Foo Fighters, Kings of Leon, The Lumineers, Alt-J in Rancid.