Mladi se bodo pomerili v različnih glasbenih žanrih. Foto: Arhiv oddaje
Mladi se bodo pomerili v različnih glasbenih žanrih. Foto: Arhiv oddaje
Prvič že danes. Foto: Arhiv oddaje

Po dve mladinski glasbeni skupini se bosta vsak teden pomerili v izvedbi ljudske pesmi, predelane v določenem žanru, v katerem se tudi sicer izražajo. Si zamišljate, kako zveni Adijo, pa zdrava ostani v pank-rockerski izvedbi?


Oddajo lahko spremljate na spletni strani vsvojemritmu.si, Facebookovi strani vsvojemritmu in na kanalu YouTuba, pišete pa jim lahko na e-naslov vsvojemritmu@rtvslo.si.

Ekipa oddaje je izbrala šest skladb, v boju za najboljšo skupino, ki bo za nagrado dobila videospot, pa jih bodo ocenjevali znani slovenski glasbeniki in skupine, glasbeni producenti in uredniki. Če vam zaupamo imena tistih, ki bodo odločali o najboljših v posameznih dvobojih, boste lahko uganili tudi žanre, v katerih se bodo mladi glasbeniki pomerili: Elvis Jackson, Big foot mama, Alya, Zlatko, Noctiferia, Primož Grašič in Tomaž Gajšt. Žanri so torej pank, rok, pop, hip hop, metal in džez. O najboljšem med zmagovalci dvobojev pa bodo odločali Maja Pavlin, Aida Kurtović in Žiga Rezar.

Teden dni časa za priprave
Skupine bodo imele teden dni časa, da se pripravijo na bitko s protikandidati v istem žanru. Vsak zmagovalec posameznega dvoboja bo za nagrado tekmovalno in eno svojo lastno skladbo posnel v studiu Radia Slovenija, založba ZKP RTV Slovenija pa bo izdala spletno kompilacijo najboljših. Zmagovalci posameznega žanra bodo nastopili tudi na Aritmičnem koncertu TV Slovenija. Najboljšega med njimi pa bodo v oddaji V svojem ritmu razkrili 25. januarja.

V vsaki od oddaj V svojem ritmu bomo natančneje spoznali mlade udeležence dvobojev, kako delujejo, kaj jih zanima, kako vadijo, kakšna glasba jim je blizu in zakaj. Skupine, ki se bodo pomerile, so The Broken Input, Lumberjack, Milkshake, Alice, Wasted Time, Ice on Fire, Jazzberry Quintet, Freeflight, Jon Vogrič – Vogi, Martin Fijavž Mar-Tin, Moshead in Dehrotom.