U2 se vračajo na koncertne odre. Foto: Reuters
U2 se vračajo na koncertne odre. Foto: Reuters

U2 bodo album prvič izvajali v celoti. Tako bodo njihovi oboževalci lahko uživali v uspešnicah, kot so With or Without You, Where The Streets Have No Name, I Still Haven't Found What I'm Looking For, In God's Country in Bullet The Blue Sky. Prav tako pa bo moč slišati skladbe, kot so Trip Through Your Wires, Exit in Red Hill Mining Town (ki jo bodo prvič izvedli na koncertih v živo).

Svojo novo pot po koncertnih odrih bodo začeli 12. maja v Vancouvru, nato pa se bodo sredi poletja odpravili po Evropi. Na turneji jih bodo spremljali Mumford & Sons, The Lumineers, OneRepublic in zasedba Noel Gallagher's High Flying Birds (prav ta jih bodo spremljala na osmih koncertih po stari celini).

Ob prihajajoči turneji so vedno glasnejše govorice o novem albumu. Po podvigu leta 2014, ko so album z naslovom Songs of Innocence brezplačno ponudili več kot pol milijardi uporabnikov aplikacije iTunes, se je kitarist The Edge v intervjuju za revijo Rolling Stone šalil, da bodo morali najti še izvirnejši način predstavitve. "Moj načrt je bil, da bi se Bono pretihotapljal v hiše in puščal zgoščenke pod blazinami. Toda na žalost nisem naletel na veliko podpore pri drugih članih skupine," je dejal kitarist.