Lopezova v elementu Foto: Reuters
Lopezova v elementu Foto: Reuters

Njen nedavni koncert v Maroku jo je namreč spravil v kar veliko težav.

Potem, ko je 29. maja nastopila v Rabatu v sklopu mednarodnega glasbenega festivala Mawazine, jo maroška organizacija za izobraževanje toži zaradi "omadeževanja ženske časti" in "kaljenja javnega reda".

Koncert Lopezove je bil zanjo povsem tipičen – brhka pevka je na oder prikorakala v zelo pomanjkljivi, tesno oprijeti opravi, nato pa publiki ob energičnem koncertu priredila še pravo pašo za oči, pri čemer je dala veliko poudarka predvsem na svoje obline – konkretno, zadnjico. Tako je bilo veliko zibanja v bokih, sugestivnih gibov in izzivalnega poplesavanja.

Ameriška pevka je sicer v preteklosti že koncertirala v Maroku, a je bil njen tokratni nastop prvič predvajan na maroški televiziji.

Do dve leti zapora?
Organizatorji festivala so sicer upali, da bo Lopezova svoj nastop nekoliko prilagodila – glede na to, da gre za festival v pretežno muslimanski deželi. Nekatere točke sicer je rahlo modificirala, a ne dovolj za konservativne struje v državi.

Zaradi koncerta, ki ga je obiskalo kar 160.000 ljudi, je islamistična Stranka prava in razvoja že zahtevala odstop ministra za komunikacijo Mustafe Al Kalfa, ki je dal zeleno luč za predvajanje koncerta po televiziji. Al Kalfi je pozive zavrnil, je pa po koncertu Lopezove zapisal, da je bil ta "nedopusten" in v nasprotju z zakonom o javnem predvajanju.

V primeru, da bi Lopezovo in njenega promotorja zaradi tožbe doletele pravne posledice (kar je sicer malo verjetno), pevki grozita do dve leti v zaporu.