Kanadski režiser in igralec je rade volje sprejel Adelino vabilo. Foto: Instagram Adele
Kanadski režiser in igralec je rade volje sprejel Adelino vabilo. Foto: Instagram Adele
Videospot so snemali v Kanadi. Foto: Instagram Adele
Xavier trenutno končuje film The Death and Life of John F. Donovan. Foto: Reuters

Kot je videti, so oboževalci še kako navdušeni, ker se je 27-letna pevka vrnila na glasbeno prizorišče.

Video si je v le desetih minutah ogledalo tri milijone ljudi, v 24 urah 27 milijonov ljudi, trenuten pogled na YouTube kaže, da si je video ogledalo že skoraj 115 milijonov ljudi, skladba pa se uvršča na vrh glasbenih lestvic po vsem svetu.

Poleg mogočnega Adelinega glasu pa je veliko pozornosti pritegnil tudi sam videospot za skladbo, ki ga je režiral 26-letni kanadski režiser Xavier Dolan, ki je mednarodno pozornost pritegnil s svojim prvim celovečernim filmom Ubil sem svojo mamo (režiral ga je, ko je imel le 19 let), tudi naslednji njegovi filmi pa so večinoma poželi odlične kritike. Zadnji med njimi je bil film Mamica (videli ste ga lahko tudi na lanskem Liffu) - Dolanov peti celovečerec je lani dobil posebno nagrado žirije v Cannesu.

Velika čast delati z Adele
Režiser in igralec je v več intervjujih spregovoril o sodelovanju z Adele. Kot je povedal, je pevka v stik z njim stopila sama. Zelo presenečen je bil, da sploh ve, kdo je on, in obenem počaščen, ker ga je tako dobra pevka povabila k sodelovanju. Tega seveda ni zavrnil, odšel je v London, ker sta z Adele zelo hitro sklenila dogovor. A ni ju združil le posel, kot je povedal Xavier, z Adele sta se takoj ujela tudi na drugih ravneh, saj imata veliko skupnega.

Želel je čim bolj preprost videospot, zamislil si je ljubezensko zgodbo: "Adele se je z vsem strinjala ... Ko sem ji povedal, da želim, da v videospotu tudi igra, pa ni bila ravno vesela. Govorila je, da je slaba igralka in da ne mara igranja. Ampak videl sem jo v več intervjujih in bil sem prepričan, da je tako karizmatična oseba gotovo tudi odlična igralka."

Odlična pevka, igralka ... oseba
Izkazalo se je, da ima prav. "Od nje sem zahteval vse več in na vse je znala odgovoriti, odzvala se je na moje zahteve. Vse je opravila odlično." Tudi ko je Adele morala zajokati, ni bilo težav: "Usedla se je na stol in rekel sem ji, naj zajoče, ona pa je rekla le: 'Predvajajte mi tisto pesem.' Jokati tako ... Vsi smo bili presenečeni. Bilo je neverjetno in čustveno." Xavier ni želel razkriti, katera pesem razjoče Adele, povedal je, da bo to že sama povedala, če bo želela.

A ne le kot igralka in pevka, Adele je Xavierja navdušila kot oseba. Ob prvem srečanju ga je pevka skorajda zaslepila: "Ko sem jo prvič srečal, me je zaslepila njena lepota. Iskal sem svoja sončna očala, dobesedno, moral sem zaščititi svoje oči. Resnično lepa je: ima zelo močne in izostrene poteze."

V videospotu poleg Adele nastopa še igralec Tristan Wilds, ki ga je želel prav Xavier, saj kot je sam povedal, obožuje njegovo delo: "Adele je bila ideja všeč, nisva veliko debatirala o tem. Poznam ga iz serije The Wire, vem, da je bil tudi v seriji 90210, ampak je takrat nisem gledal."

Xavier je "zakrivil" tudi Adelin plašč: "Izbiram kostume za vse moje filme pravzaprav. Adele sem videl kot divo, ne v slabem smislu seveda. Je eden najboljših glasov v glasbeni industriji. Kar ona ponuja, je nekaj unikatnega, zato je tudi dosegla status, ki ga le nekaj umetnikov lahko uživa."

Delo z Adele je Xavierja navdihnilo, kot je povedal: "Dala mi je svežino, ki mi je manjkala zadnje mesece. Dala mi je čudovitih pet dni." Videospot so snemali v strogi tajnosti v bližini Montreala.

Xavier drugih skladb z albuma ni slišal, videl je le naslove pesmi, in kot je sam dejal, verjame v velikanski uspeh celotnega albuma, ne le skladbe Hello. Album z naslovom 25 bo izšel 20. novembra.