V Sloveniji bo poleti znova pestro na Sotočju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
V Sloveniji bo poleti znova pestro na Sotočju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
false
Vabljenje novih obiskovalcev na poletne festivale je že v polnem teku. Foto: Reuters
Red Hot Chili Peppers
Med festivalsko dejavnejšimi skupinami bodo naslednje poletje zagotovo Red Hot Chili Peppers. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Florence Welch
V neposredno bližino Slovenije se vrača Florence Welch, ki je trenutno na evropski turneji. Foto: EPA

Prvi se je v lov na nove oz. stare obiskovalce podal hrvaški InMusic, ki je takoj po koncu sprožil novo kampanjo lova z napovedjo Florence + The Machine, ki so zaradi poškodbe pevke morali poleti odpovedati nastop pri Hrvatih. Na festival, ki bo drugo leto potekal med 20. in 22. junijem, prihajajo tudi veterani Motörhead. Za vstopnico pa je treba v tem trenutku odšteti 315 kun, kar je dobrih 40 evrov.

Elektronski velikan Ultra Europe se vrača v Split med 15. in 17. julijem. Seznam nastopajočih še ni znan, znane pa so cene. Za tridnevno vstopnico je zdaj treba odšteti 169 evrov. Posebni popust pa ponujajo za skupine šestih ljudi, kjer šestemu vstopnico podarijo.

Sziget, ki bo potekal med 10. in 17. avgustom, prav tako že najavlja prva imena (med njimi so Sigúr Ros, Parov Stelar, John Newman in Naughty Boy). Za celotedenske vstopnice je treba zdaj odšteti 235 evrov. Za pet dni zgolj 199 evrov, za dnevne pa 55 evrov.

Le za tri evre več so festivalske vstopnice ponudili Srbi za 16. izdajo Exita, ki bo letos potekal med 7. in 10. julijem. V posebni ponudbi pa je v paket vračunana tudi brezplačna vstopnica za festival Sea Dance. Imena prvih nastopajočih še niso izdali.

Mladenič med bližnjimi festivali Rock in Vienna, ki bo drugo izdajo doživel med 3. in 5. junijem, je v nasprotju s srbskim festivalom že napovedal imena, kot so Rammstein, Iggy Pop, Iron Maiden in Mando Diao. Za tridnevno vstopnico so postavili ceno pri 179,90 evra. Dnevna pa znaša 89,90 evra.

Sosednji festival Frequency v St. Pöltnu je za zdaj objavil le datum nove edicije, in sicer bo ta potekala med 18. in 20. avgustom. Vedno glasnejše pa so govorice, da se mu obeta huda konkurenca, saj naj bi se vrnil Nuke festival. Nam bližnji elektronski festival Lake blizu Gradca, kjer so že nastopila imena, kot so Calvin Harris, Avicii, David Guetta in Hardwell, prvi paket vstopnic ponuja za 119,90 evra.

Še pred omenjenim - kot uvod v poletje - prihaja nova izdaja festivala Nova Rock med 9. in 12. junijem. Že zadaj napovedujejo imena, kot so Red Hot Chili Peppers, Volbeat, Alice Cooper, Korn, Twisted Sister, The Offspring, Billy Talent, Deftones itd. Za festivalsko vstopnico brez možnosti kampiranja pa je treba zdaj odšteti 149,90 evra.

Tolminski festivali znova najbolj pripravljeni
In pogled na sončno stran Alp. Metalske počitnice MetalDays so že v resni kampanji za naslednjo izdajo, ki bo potekala med 24. in 30. julijem. Za zdaj so med potrjenimi zasedbami že At The Gates, Glind Guardian, Dark Funeral, Kreator ... Za tedensko vstopnico je treba trenutno odšteti 135 evrov, medtem ko so letos pripravili posebne popuste za družine, katerim pripravljajo tudi poseben kamp. Njihova cena znaša 76,86 evra.

Bratski festival Punk Rock Holiday vabi na pankovske počitnice med 9. in 12. avgustom, toda imena nastopajočih ostajajo še vedno neznanka. Cena festivalske vstopnice trenutno znaša 90 evrov. Prve pa so pošle že poleti za 55 evrov. Znan je tudi že datum za domači festival reggaeja Overjam, ki bo potekal med 16. in 19. avgustom, toda cene vstopnic organizatorji še niso izdali. Neznana ostaja usoda druge izdaje slovenske različice festivala Flow. Prav tako ni novih novic od Schengenfesta.