Christopher Lee je lani izdal prvi v celoti težkometalni album. Foto: Založba
Christopher Lee je lani izdal prvi v celoti težkometalni album. Foto: Založba

Legendarni britanski igralec, ki je bil pred davnimi desetletji odličen filmski Drakula, je letos spet, tako kot že dve praznični sezoni poprej, izdal božično pesem, ki tokrat nosi naslov Darkest Carols, Faithful Sing. Morda se ne sliši kot nič zelo posebnega, a počakajte, da jo slišite in utegnili bi biti presenečeni.

Lee, znan po globokem in močnem glasu, namreč komad izvaja v žanru heavy metala, ki ga ne povezujemo ravno z božičnimi napevi. Metalsko navdahnjeni sta tudi njegovi božični pesmi iz prejšnjih let: A Heavy Metal Christmas (2012) in A Heavy Metal Christmas Too (2013).

Tokrat gre pravzaprav bolj za nekakšen venček klasičnih božičnih napevov - v metalski preobleki, seveda. Singel je nastal pri Leejevi hišni metalski založbi Charlemagne Productions.

Igralec, ki mu ni tuje niti operno petje, je doslej izdal že štiri albume, a le pri enem se je popolnoma posvetil svoji prijubljeni težkometalni zvrsti: to je lanski tudi pri kritikih dobro sprejeti Charlemagne: The Omens of Death. Pri podvigu mu je pomagal Richie Faulkner iz Judas Priest, kitaro pa je prevzel Hedras Ramos.