Melanie je zapela pesem Listen. Foto: You Tube
Melanie je zapela pesem Listen. Foto: You Tube

Varovanka sodnika Simona Cowella, ki jo je sicer najprej črtal s seznama morebitnih talentov, je za nagrado prejela pet milijonov dolarjev, snemalno pogodbo in nastop v oglasu za pijačo Pepsi.

Preprosto dekle iz Floride je po začetnih krogih tekmovanja glasbeni mogotec izključil, vendar je svoje dejanje kmalu obžaloval. Zato jo je šel iskat kar na njen dom in priznal, da je naredil napako. Melanie mu je bila za še eno priložnost seveda zelo hvaležna, vendar si takrat verjetno še ni predstavljala, kam jo bo to pripeljalo.

V finalni oddaji se je za zmago pomerila še z dvema finalistoma, 30-letnim Joshom Krajcikom in 28-letnim Chrisom Renejem. Občinstvo in sodnike pa je prepričala z vrhunsko izvedbo Beyoncejine pesmi Listen, prav tiste, s katero se je predstavila že na avdiciji.

Po razglasitvi rezultatov je Melanie ostala brez besed, vse, kar je spravila iz sebe, je bilo le: "O, moj bog!" Se je pa zato občinstvu zahvalil njen mentor Simon in dejal: "Rad bi rekel, hvala, Amerika, ker si dala temu dekletu priložnost. Ona bo predstavljala to državo. Ona je zvezda. Zelo sem ponosen in hvaležen."

Spodaj si lahko ogledate nastope finalistov in razglasitev zmagovalke.

Melanie Amaro

Josh Krajcik

Chris Rene

Razglasitev zmagovalke