Gary Barlow je skupaj s Cheryl Cole tudi nastopil na velikem koncertu pred Buckinghamsko palačo. Foto: EPA
Gary Barlow je skupaj s Cheryl Cole tudi nastopil na velikem koncertu pred Buckinghamsko palačo. Foto: EPA

Singl in album z naslovom Sing, ki ju je član zasedbe Take That na pobudo Buckinghamske palače posnel z glasbeniki iz vseh kotičkov Commonwealtha, sta namreč najbolj poslušana v Veliki Britaniji, poroča BBC.

Naslovna skladba albuma je nastala v sodelovanju z legendarnim piscem muzikalov Andrewom Lloydom Webbrom, pri snemanju pa je sodelovalo 210 glasbenikov iz številnih držav, "podrejenih" kraljici Elizabeti - od afriškega otroškoga zborčka, aboriginskega kitarista Gurrumula in škotskih dudarjev do bobnarjev iz kenijskega sluma Kibera in policijskega orkestra s Salomonovih otokov.

V pesmi je mogoče slišati tudi Harryja na tamburinu
Posebno vlogo pri snemanju skladbe je imel tudi zbor, sestavljen iz žena britanskih vojakov, pri nastajanju pesmi pa je sodeloval tudi kraljičin vnuk, princ Harry, ki je zaigral na tamburin - kot je dejal, je to največ, kar njegova glasbena nadarjenost premore. Harry je sicer skupaj z Barlowom organiziral tudi veliki koncert v okviru praznovanja 60-letnice Elizabetine vladavine, na katerem so nastopili velikani britanske (pop)glasbe.

Samo v zadnjem tednu je družba The Official Charts Company, ki s prodajo albuma zbira denar za poseben "diamantni" dobrodelni sklad, prodala več kot 142.000 izvodov singla, kar je, so pojasnili, letošnji absolutni rekord v Veliki Britaniji.