Gal z videospotom Duša in telo napoveduje svoj novi album. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gal z videospotom Duša in telo napoveduje svoj novi album. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Imamo dušo in telo ter tkanine, ki to simbolizirajo in niti, ki to povezujejo. Se pravi nekakšno povezanost duše in telesa. Tudi v videospotu nastopa krojač, ki mi sešije suknjič - hkrati je to metafora za življenje," je za MMC pojasnil Gjurin. Prav metafore bodo tudi tokrat rdeča nit njegovega prihajajočega albuma, ki bo izšel predvidoma junija. "Precej življenjski album bo in tudi ljubezenski. Mešano," je pojasnil Gjurin, ki se predstavlja med drugim tudi s singlom Knjiga obrazov.

Poleg Gjurina v videospotu nastopajo še Matej Tekavčič, violončelist Marko Kragelnik, violinist Matija Krečič, trobentač Domen Gracelj in na hemondu Gašper Peršl. Prav posebna vloga v videospotu pa je pripadla krojaču Janezu Petarju. "On je bil profesor krojaštva več kot 30 let, zdaj pa se ukvarja s snemanjem videospotom," je za MMC pojasnil malce v šali Gjurin.

Glasbenik pripravlja skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija koncertno poslastico v bližnji prihodnosti. Sicer pa priznava, da še posebej ceni nastope po manjših krajih. "Nastopanje v manjših krajih pred občinstvom je res edinstveno. Svoje občinstvo zelo cenim. Enostavno je potem tudi lažje delati stvari, kot so videospoti," je sklenil vsestranski glasbenik.

Videospot za skladbo Duša in telo si lahko ogledate spodaj.