Zasedba Green Day deluje že od leta 1987, v takšni sestavi pa od leta 1990. Foto: Reuters
Zasedba Green Day deluje že od leta 1987, v takšni sestavi pa od leta 1990. Foto: Reuters

Gre za drugi singel po skladbi Oh Love, ki je izšla prejšnji mesec, skupaj pa napovedujeta album ¡Uno!, ki bo na police prišel 24. septembra. Znano je, da bo trio do sredine januarja izdal še dva albuma z naslovoma ¡Dos! in ¡Tré! - prvi bo luč sveta predvidoma ugledal 12. novembra, drugi bo trilogijo zaokrožil 14. januarja prihodnje leto.

Sočasno z albumi bodo Green Day predstavili tudi dva dokumentarna filma. Avtorja prvega sta Tim Lynch, sicer tudi producent pred kratkim izdanega DVD-ja o zasedbi z naslovom Green Day: Bullet In A Bible, in Tim Wheeler, koproducent in urednik dokumentarca The White Stripes under Great White Northern Lights. Dokumentarni film se bo osredotočal na snemanje omenjene trilogije. Drugi film pa bo v ospredje postavljal začetke znane pankrockovske zasedbe in bo sestavljen iz starih posnetkov, piše NME.

Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt in Tre Cool ob tem napovedujejo, da bodo prihajajoči album predstavljali tudi na številnih festivalih - najprej se bodo podali na Japonsko (tam bodo nastopili na festivalu Summer Sonic), videti jih bo mogoče tudi na francoskem Rock En Seine, več nastopov načrtujejo v Nemčiji, potrdili pa so tudi udeležbo na festivalu I-Day septembra v Bologni.