Dvojčka sta prva irska izvajalca, ki jima je uspelo dvakrat zapored slaviti na domačem izboru za pesem Evrovizije. Foto: EPA
Dvojčka sta prva irska izvajalca, ki jima je uspelo dvakrat zapored slaviti na domačem izboru za pesem Evrovizije. Foto: EPA

Duet, ki je zaslovel s pomočjo resničnostnega šova X-Factor, je na svoje rojake znova naredil dober vtis - žirija in občinstvo sta si bila enotna, kdo si zasluži vozovnico v Baku. S 114 prejetimi točkami je slavila skladba Waterline, ki sta jo napisala Nick Jarl in Sharon Vaughan.

Čeprav se je za zmago potegovalo pet izvajalcev, sta bila samozavestna dvojčka ves čas prepričana o svojem uspehu. Pred časom sta namreč zatrdila, da bosta prav onadva potnika za Baku, obljubila pa sta tudi, da bo uvrstitev še boljša (zelenemu otoku sta maja na tekmovanju pripela solidno osmo mesto), saj je po njunem mnenju letošnja zmagovalna skladba še boljša od tiste, s katero sta nastopila v Düsseldorfu.

Svojo skladbo bosta Jedward, ki precej več pozornosti kot s petjem vzbujata s svojim videzom in vedenjem, predstavila v prvem polfinalu, ki bo 22. maja v Azerbajdžanu.

Ali se bo uresničila napoved dueta Jedward, da bosta v Bakuju dosegla višjo uvrstitev kot lani v Düsseldorfu, bomo videli maja, vi pa lahko presodite, ali bo Evropa znova nagradila šov ekscentričnih dvojčkov. Koliko točk pa bi jima podelili vi?