Saara Aalto je nekdanja tekmovalka finske različice The Voice in britanske različice šova X Factor. Foto: Reuters
Saara Aalto je nekdanja tekmovalka finske različice The Voice in britanske različice šova X Factor. Foto: Reuters

Aaltova si je nastop maja v Lizboni priborila s plesno himno Monsters, ki jo je strokovna komisija izbrala za najboljšo med tremi skladbami, ki jih je izvedla na finskem izboru za evrovizijskega predstavnika. Saara pa je tokrat pokazala še svojo mirnejšo, bolj čustveno stran - usedla se je za klavir in iz živahne plesne skladbe naredila balado.

"Začinila" jo je z mešanico evrovizijskih jezikov, saj je vsak verz odpela v svojem - začela je z angleškim, nato pa vsaj nekaj sekund namenila tudi poljskemu, španskemu, nemškemu, francoskemu, hebrejskemu, albanskemu, gruzijskemu in preostalim, zadnji verz pa zapela v svojem maternem jeziku finščini. Pozabila ni niti na slovenski jezik, v katerem je zapela verz "Ne bojim se več". Te besede najdete nekje pri 2:24.

Letošnji izbor za Pesem Evrovizije bo potekal 8., 10. in 12. maja v Lizboni, potem ko je Salvador Sabral lani Portugalski pripel sploh prvo evrovizijsko zmago. Finska bo nastopila v prvem predizboru, slovenska predstavnica Lea Sirk pa se bo v finale skušala prebiti iz drugega predizbora, v katerem bo nastopila kot predzadnja, 17. V finale se iz vsakega predizbora uvrsti najboljših deset skladb, neposredno pa je v sobotni večer uvrščenih tudi "velikih pet" - Nemčija, Velika Britanija, Španija, Francija in Italija.

Poslušajte skladbo Monsters v klavirski različici in 34 jezikih, spodaj pa še originalno pesem, s katero se bo Saara Aalto tudi predstavila na Evroviziji.