Lana je na svojem profilu na Facebooku že pred premiero videa objavila nekaj črno-belih promocijskih fotografij sebe kot Jackie O. Foto: Fecebook
Lana je na svojem profilu na Facebooku že pred premiero videa objavila nekaj črno-belih promocijskih fotografij sebe kot Jackie O. Foto: Fecebook
Lana se ponovno ni mogla upreti zverem v svojih videih - po tigrih v Born to Die imamo zdaj tu (pokončanega) leva. Foto: Youtube

Video, zadnji z Laninega prvenca Born to Die, je dolg skoraj 8 minut. Kot piše NME, je vloga A$AP-a dokaj logična, saj sta pesem producirala Emile Haynie in Jeff Bhasker, velikana produkcij hip-hopa in rapa.
Rocky meni, da je video pred svojim časom: "Posnela sva video skupaj ... kul stvarca! Jaz igram JFK-ja, ona igra Jackie O, saj veste, kul, noro sranje, kot iz leta 2015. Ljudje ga bodo dojeli šele čez kaka tri leta, in to je bil namen videa."
"Presegla sem samo sebe"
Kako pa je video všeč Lani? "Vsake toliko časa presežem samo sebe, in ta video je nedvomno najlepša stvar, kar sem jih kdaj naredila," je povedala za MTV. "Scenarij sem napisala zase in za A$AP Rockyja, ker se mi je preprosto zdelo, da bi bil res popoln za to vlogo."
Pri NME-ju so se sicer obregnili ob video, češ da - razen da je naslov pesmi Državna himna - ravno ne vidijo povezav s predsednikovanjem in smrtjo JFK-ja. V komadu sicer so reference na čedne in bogate moške, kaj dosti drugega pa ne.
Mimogrede, Lana na začetku videa upodobi še eno ikono 20. stoletja - Marilyn Monroe v tisti nepozabni izvedbi Happy Birthday, Mr. President.

Komentarji ameriški zvezdnici, ki se je lani s svojo skladbo Video Games kot meteor izstrelila v glasbeno orbito, niso ravno naklonjeni.
"Rapanje je naravnost sramotno," pravi en, drugi meni, da je celoten video "obupen", spet tretji se sprašuje, kdo za vraga je Rocky A$AP, medtem ko se še vedno najde kar precej takih, ki se jim zdi pomembno sporočiti, da "mu je ravnokar ponovno prišlo na Lano".
Presodite sami. Video si lahko ogledate spodaj.