ManuElla je uspešno opravila prvo vajo. Foto: Andres Putting/EBU
ManuElla je uspešno opravila prvo vajo. Foto: Andres Putting/EBU
false
Za ManuEllo, toda za kamerami bodo stali štirje spremljevalni vokalisti - Lea Sirk, Karin Zemljič in Mitja Bobič, pridružil pa se jim bo še soavtor glasbe za skladbo Blue and Red Marjan Hvala. Foto: Facebook Ema - Eurovision Slovenia
Izjava ManuElle po prvi vaji

Četrti dan na Evroviziji 2016 so evrovizijski oder v areni Globe kot zadnji preizkusili še nastopajoči iz druge polovice drugega predizbora: Bolgarija, Danska, Ukrajina, Norveška, Gruzija, Albanija, Belgija in Slovenija.

Priprave na izbor za Pesem Evrovizije 2016 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu EMA Evrovizija, na Facebooku, Twitterju, Instagramu in kanalu Youtube ter na Snapchatu (EmaEvrovizija).

ManuElla, ki nas predstavlja s pesmijo Blue and Red, je prvič stopila na evrovizijski oder, takoj po nastopu pa je delila občutke: "Ne morem verjeti, kako dober, domač občutek je bil, ne vem, od kod mi to, ampak res je bil dober občutek." Velikost odra je ni prestrašila: "Je pa res, da smo se dobro pripravili s koreografijo, če tega ne bi bilo, bi mi morda bil res velik, tako pa je vse perfektno."

ManuElla je prvič pokazala tudi obleko, v kateri se bo predstavila tudi evrovizijskemu občinstvu 12. maja. Obleko bele barve z usnjenimi detajli je kreiral mladi oblikovalec David Hojnik: "Obleka je lahkotna, božanska, mladostna," navdušenja ni mogla skriti ManuElla, dodala je: "Zelo dobro se počutim v obleki, super deluje na odru, vse je super."

ManuElla je včeraj prvič spoznala danskega akrobata Jannika Baltzerja Hattela, ki je prav tako član slovenske evrovizijske ekipe, danes pa sta že skupaj stala na odru. "Zelo je nadarjen, tega ne more vsak narediti, dela prave čarovnije na drogu. Mislim, da čudovito paše v skladbo."

V soboto ManuEllo čaka druga vaja: "Nekaj stvari bomo popravili na tonu, nekaj na kadrih, nekaj na lučeh. Ne more biti vse popolno. Na naslednji vaji bo še lepše nastopati, ker bom še bolj zadovoljna s celoto," je prepričana ManuElla.

Nekaj težav pa je imel tudi Jannik: "Imeli smo nekaj težav, ki jih bodo popravili jutri - upam (smeh). Toda sam oder in scenografija je zelo lep - vse je lepo, razen moje predstave, saj drog ni bil pravilno postavljen. Vse ostalo pa je bilo zelo dobro in ManuElla je bila zelo lepa na odru," je dejal akrobat.

ManuElla pa je vsem svojim oboževalcem sporoča: "Zelo sem vesela, ker sem tukaj, zelo sem vesela, ker ste me izglasovali, res se bom potrudila narediti najboljše."

Evrovizijski datumi
Prvi predizbor bo na sporedu 10. maja, drugi pa 12. maja. V finale se bo iz vsake polfinalne skupine uvrstilo 10 držav. V sobotnem finalu, ki bo 14. maja, se bodo polfinalnim izbrankam pridružile še države t. i. velikih pet - Nemčija, Italija, Španija, Francija in Velika Britanija - ter gostiteljica Švedska, ki so tja uvrščene že neposredno.

Izjava ManuElle po prvi vaji