Bangerz je četrta turneja za Miley. Foto: EPA
Bangerz je četrta turneja za Miley. Foto: EPA

Pevka je s koncertom v Kanadi začela severnoameriško turnejo, ki bo trajala do konca aprila. Turneja Bangerz je lansirana kot promocija njenega zadnjega istoimenskega albuma.

Pevka prihaja 10. 6. na Dunaj.

Miley je pred samim začetkom turneje za radio KIIS-FM povedala, da si želi ustvariti turnejo, ki si jo bodo oboževalci zapomnili. "Od trenutka, ko boste stopili v koncertno areno, boste imeli občutek, kot da ste del nekega norega, drugačnega sveta," je dejala.

Prvi koncert je že potrdil, da je kontroverznost pri Miley še vedno v ospredju – tobogan, oblikovan kot jezik, plesalci, oblečeni v plišaste živali, izzivalne oprave in stresanje z zadnjico ter še več stresanja z zadnjico.

Pri reviji Rolling Stone so izbrali nekaj trenutkov, ki so zaznamovali njen šov. Kot prvega so omenili stojnice, na katerih so prodajali majice s podobami Miley, poleg njih pa tudi papirčke za zvijanje cigaret iz 24-karatnega zlata. Te pa bi Miley raje uporabila za kajenje marihuane kot tobaka, kar je pokazala na odru - tokrat sicer ni prižgala džojnta, je pa enega izmed svojih plesalcev 'oblekla' v zvitek, drugi pa so predstavljali vžigalnike.

Med dva najbolj zapomljiva trenutka koncerta pa spadata začetek in konec. Miley na oder ni prikorakala, ampak se je nanj spustila po toboganu, ki je videti kot njen iztegnjen jezik, zadnjo pesem, preden se je ponovno vrnila na oder, pa je odpela na ogromnem lebdečem hot dogu.

Poleg vseh zanimivosti koncerta pa so pri glasbeni reviji izpostavili tudi pevkin glasbeni talent. Pred samo turnejo je Miley dejala tudi, da si želi, da jo ljudje kot vokalistko jemljejo resno, in po mnenju revije Rolling Stone si to tudi zasluži, saj je 100-minutni koncert odpela z minimalno pomočjo spremljevalnih vokalistov, prav tako pa je vse skladbe odpela v živo.

Nekaj utrinkov s koncerta si lahko ogledate v spodnjih videih.