Missy ima poleg glasbenih tudi modne talente: oblikovala je več kolekcij oblačil v sodelovanju s športnim velikanom Adidas. Foto: Reuters
Missy ima poleg glasbenih tudi modne talente: oblikovala je več kolekcij oblačil v sodelovanju s športnim velikanom Adidas. Foto: Reuters
Na odru z dolgoletnim sodelavcem Pharrellom Williamsom. Foto: Reuters

Skupaj s komadom I'm Better, gre za sodelovanje z raperjem, ki si pravi Lamb, je Missy, ki se je drži tudi vzdevek Misdemeanor, objavila še napovednik prihajajočega dokumentarca, v katerem med drugim pove: "Zame ne gre nikoli samo za ploščo. Ne gre le za vroč glasbeni izdelek, to lahko naredim v spanju. Moram si vizualno predstavljati, kaj bom z glasbo počela, ko jo bom izvajala na odru."

Poleg nekaj gostujočih nastopov in singlov je Elliottova zadnja leta delovala pretežno iz ozadja, pisala je pesmi in bila producentka za druge izvajalce. Za precejšnjo odsotnost z glasbenega prizorišča je imela tudi osebne razloge: potem ko bi zaradi krčev v nogah skoraj končala v avtomobilski nesreči, so ji diagnosticirali motnjo v delovanju ščitnice.

Njen zadnji album, The Cookbook, je izšel leta 2005, točno desetletje kasneje pa se je šušljalo o njenem velikem povratku, ko je med polčasom Super Bowla stopila na oder s Katy Perry in istega leta skupaj s Pharrellom Williamsom predstavila komad WTF (Where They From), ki ga je spremljal tudi njen prvi videospot po sedmih letih.

Zdaj 45-letna Missy je na glasbeni sceni prisotna že od začetka devetdesetih, najprej je bila članica dekliške zasedbe Sista, kasneje pa s producentskim velikanom Timbalandom pisala glasbo za številne uspešne izvajalce, tudi svojo otroško prijateljico Aaliyah.

Solokariero je začela z albumom Supa Dupa Fly, ki so mu sledili še Da Real World, Miss E... So Addictive, Under Construction, This Is Not a Test! in že omenjeni The Cookbook. Doslej je dobila pet albumov in samo v ZDA prodala prek 30 milijonov plošč.