Duo 2Cellos bo 24. februarja nastopil v mariborski dvorani Tabor. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Duo 2Cellos bo 24. februarja nastopil v mariborski dvorani Tabor. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V štajersko prestolnico 24. februarja prihaja slovensko-hrvaški duo 2Cellos, ki ga sestavljata čelista Luka Šulić in Stjepan Hauser.

Bliskovit uspeh mladeničev, ki sta nedavno končala študij, Luka na svetovno znani Kraljevi glasbeni akademiji (Royal Academy of Music) v Londonu, Stjepan pa na Kraljevem kolidžu (Royal Northern College of Music) v Manchestru, se je začel januarja lani. Takrat sta Luka in Stjepan namreč na Youtube postavila inštrumentalno priredbo znane skladbe Michaela Jacksona, Smooth Criminal. Posnetek je v le nekaj tednih postal svetovna uspešnica, ki si jo je ogledalo nekaj milijonov uporabnikov po vsem svetu.

Inštrumentalna priredbo Jacksonove uspešnice je med drugim navdušila tudi Eltona Johna, ki je nadarjena mladeniča, kot v intervjujih rada povesta, nekega dne poklical po telefonu in povabil k sodelovanju.

Mlada violončelista sta s svojim talentom navdušila tudi Ellen DeGeneres, ki ju je gostila v svoji oddaji aprila lani. Ellen je violončelista takrat vprašala, kdaj sta spoznala, da sta posnela uspešnico, Stjepan pa se je pošalil: "Dal sem video na YouTube, šel na WC in naenkrat je bilo že milijon klikov. To je čarovnija!"

2Cellos znova gosta Ellen DeGeneres
Luka in Stjepan sta očitno tako zelo navdušila priljubljeno voditeljico, da se je odločila glasbenika znova povabiti v svojo oddajo. Duo 2Cellos bo z Ellen "klepetal" 24. januarja, zatem pa bosta nastopila tudi v seriji Glee, ki bo posvečena Michaelu Jacksonu - Luka in Stjepan bosta takrat seveda zaigrala skladbo, ki ju je izstrelila med zvezdnike. Tej in nekaj drugim priredbam dua 2Cellos lahko prisluhnete spodaj.