New Kids On the Block - zdaj, ko niso več fantje. Foto: Reuters
New Kids On the Block - zdaj, ko niso več fantje. Foto: Reuters
NKOTBSB
NKOTBSB oz. daljše New Kids On The Block in Backstreet Boys skupaj na odru na lanski turneji. Foto: EPA

Donnie Wahlberg, Danny Wood, Jordan Knight, Jonathan Knight in Joey McIntyre bodo tako že 31. maja v Uncasvillu v ameriški zvezni državi Connecticut, ko bo na sporedu koncert "vrnitvene" turneje, na odru stali skupaj s člani še dveh fantovskih zasedb, ki sta prav tako pred kratkim napovedali nove nastope.

"Dekleta, prihajamo po vas," je v pogovoru z Ryanom Seacrestom napovedal član zasedbe Wahlberg in obljubil: "To bo najbolj noro leto zdaj - nov singel, nov album, turneja z 98 Degrees in Boyz II Men ... Komaj čakamo, da bomo lahko oboževalcem ponudili The Package!" (V prevodu paket, sicer naslov turneje, op. p.) Wahlberg bo sicer v oddaji, ki bo na sporedu v petek zvečer, premierno predstavil nov singel NKOTB-jevcev z naslovom Remix (I Like The), ki napoveduje prihajajoči album 10 - ta bo na police prišel 2. aprila. Gre sicer za prvi album skupine po več kot štirih letih.

Kljub zrelim letom so vse boljši in boljši "otroci iz soseske"
Članov zasedbe (ki že dolgo niso več otroci, saj so že vsi zakorakali v peto desetletje) vrnitev na glasbene odre in v snemalni studio ni preveč izmučila. "V bistvu se nam zdi, da smo vse boljši in boljši," je najmlajši izmed članov, 40-letni McIntyre zaupal reviji People in dodal: "Vznemirjeni smo, ker se bomo lahko vrnili nazaj, rokali do konca in se zabavali."

Oboževalci (ali bolje rečeno oboževalke?) se sicer lahko zanesejo na že preverjeno taktiko - fantje namreč obljubljajo, da bodo sledili tradiciji in obiskovalcem svojih koncertov (za zdaj jih napovedujejo 28 po celotnih ZDA) pripravili "nostalgično doživetje", ki pa bo, zagotavlja McIntyre, dajala "občutek mladosti in svežine". "Mislim, da je to čudovita stvar, če delaš v glasbenem svetu - nikoli ti ni treba zares odrasti," dodaja.

Zasedba je sicer svetovne glasbene lestvice osvajala konec 80. in na začetku 90. let prejšnjega stoletja, podobno pa velja tudi za drugi dve skupini. Vsi so bolj ali manj ciljali na podobno občinstvo - najstnike.

Precej uspešno že sodelovanje s skupino Backstreet Boys
To sicer ne bo prvič, da so NKOTB združili moči s kakšno (nekdaj) fantovsko zasedbo - avgusta 2010 so napovedali, da se bodo leto pozneje podali na turnejo s skupino Backstreet Boys. In čeprav je Brian Littrell najprej napovedoval, da je le kakšnih 78 odstotkov možnosti, da se sodelovanje na koncu le zgodi, so združeni NKOTBSB na koncu le stali skupaj na odru.

In to relativno uspešno, saj so glasbeniki z 51 koncerti zaslužili 40 milijonov dolarjev, kar jih je uvrstilo na 17. mesto najuspešnejših turnej leta 2011 po Bilboardu. Na koncu so serijo nastopov podaljšali na 80, se podali tudi prek meja svoje domovine ZDA in nastopili tudi v Evropi, Avstraliji in Aziji. Poleg dobička od prodanih vstopnic pa je njihove denarnice debelila tudi prodaja zgoščenke, na kateri sta bili poleg kompilacije najuspešnejših skladb obeh skupin tudi dve novi Don't Turn Out the Lights in All in My Head.

Spodaj si lahko osvežite spomin na nekaj uspešnic omenjenih treh zasedb. Zagotovo se boste katere spomnili tudi vi.