Na turnejo se bodo podali brez Briana Johnsona. Foto: Reuters
Na turnejo se bodo podali brez Briana Johnsona. Foto: Reuters
AC/DC
Zadnja leta se težave za legendarne rockerje kar vrstijo. Foto: Reuters

Skupina, ki je evropsko turnejo napovedala za maj in junij, je že preložila 10 koncertov v ZDA. A njihovi predstavniki vseeno pravijo, "da bodo koncerte zagotovo izvedli, najverjetneje z gostujočim pevcem." Johnson je pevec AC/DC že vse od leta 1980, ko se je skupini pridružil po smrti Bona Scotta.

Prvi studijski album skupine, pri katerem je sodeloval - Back in Black, je postal drugi najbolje prodajani album vseh časov. Prehitel ga je le Thriller Michaela Jacksona. Oboževalci so Johnsona takoj vzeli za svojega, saj je bila njegova dobra volja brezmejna, njegov glas pa bi lahko prebil jekleni oklep.

Kopica težav v zadnjih letih
Novica o pevčevi možnosti izgube sluha je sicer le ena izmed mnogih težav skupine v zadnjih letih. Septembra 2014 so predstavniki AC/DC-ja sporočili, da je bil kitarist Malcolm Young prisiljen zapustiti skupino zaradi demence. V intervjuju za Guardian sta člana skupine povedala, da je Malcolm kljub že vidnim znakom bolezni vseeno vztrajal pri celotni turneji po izidu albuma Black Ice.

Tik pred izidom plošče Rock or Bust v novembru 2014 pa je bil Phil Rudd, ki je bil bobnar skupine celih 40 let, prisiljen zapustiti AC/DC zaradi obtožbe za poskus umora, grožnje z umorom ter za posedovanje prepovedanih mamil. Posedovanje mamil in grožnjo z umorom je priznal in bil tako obsojen na 8 mesecev hišnega zapora.

AC/DC imajo sicer nam najbližji koncert napovedan 19. maja na Dunaju.