Chilli in T-Boz sta se odločili za nov napad glasbenih lestvic in nov album. Foto:
Chilli in T-Boz sta se odločili za nov napad glasbenih lestvic in nov album. Foto:
TLC, Lisa Lopez
Članici skupine TLC po smrti Left Eye nista nikoli našli prave zamenjave zanjo.

To bo nov studijski izdelek ne le deset let po zadnjem albumu 3D, ampak tudi po smrti tretje članice Lise "Left Eye" Lopes.

Zvok na albumu naj bi po besedah obeh članic ostal podoben tistemu, s katerim se je TLC prebil na glasbeno prizorišče in podiral do takrat prisotne stereotipe o ženskih izvajalkah v glasbi. "Še vedno bova zveneli kot TLC, toda hkrati se bova prepustili nadgradnji zvoka na raven, na kateri morava biti v tem času," je pojasnila v pogovoru za BBC T-Boz. Pevki sta v skupini ostali sami, ko je Left Eye umrla v avtomobilski nesreči v Hondurasu leta 2002. Le šest mesecev pred izidom zadnjega albuma skupine 3D.

"V teh letih sva odrasli in z nama tudi najin zvok. Zato nama ustreza. Z drugimi pa se ne obremenjujeva. Samo še zapreti se morava v studio in se vživeti v to občutje. Morava najprej najti sebe, da bi našli skupno pot," je še pojasnila T-Boz.

Po promociji njihovega zadnjega albuma, na katerih je Left Eye pustila vokalni pečat na štirih skladbah, je sicer padla odločitev, da članici ne bosta iskali zamenjave za njo, ampak se skupina preprosto umakne s prizorišča.

Sledili so albumi najboljših uspešnic, nekaj koncertov v spomin skupini, ki je pretresla 90. leta prejšnjega stoletja, a pravega nadomestila za izgubo - čeprav sta Chilli in T-Boz iskali tretjo članico celo prek resničnostnega šova za nekaj enkratnih nastopov - niso našli.