Karen O se je posvetila materinstvu. Foto: Reuters
Karen O se je posvetila materinstvu. Foto: Reuters

Skupina Yeah Yeah Yeahs, ena izmed najsvetlejših točk newyorškega garažnega rocka, ki skupaj ni nastopala že od leta 2014, je v petek na zabavi kultnega rockovskega fotografa Micka Rocka presenetila s koncertom. A tokrat niso igrali svojih pesmi, ampak so priredili pesmi Louja Reeda in Davida Bowieja, manjkal pa ni niti poklon Princeu.

Yeah Yeah Yeahs, ki veljajo za glas ubranega podzemlja, so prenehali nastopati, ko je pevka Karen O rodila. "Trenutno sem v deželi dojenčkov, moja služba je biti mama," je vzroke za umik z odrov pred meseci za Rolling Stone pojasnila Karen in dodala, da še ni napočil čas, da se vrne na odre.

Znova na odru - a le ob enkratni priložnosti
A očitno je čas napočil ta konec tedna, saj je Karen O privolila v to, da nastopi v čast Micka Rocka, ki je na nedavnem filmskem festivalu Tribeca predstavil svoj dokumentarec.

Glasbeni izbor Yeah Yeah Yeahsov ni bil naključen, saj je Rock odgovoren za številne legendarne naslovnice albumov. Med drugim njegove fotografije krasijo albume Louja Reeda, Stoogesov, Queenov, proslavil pa se je tudi kot režiser videospotov, med drugim je zaslužen za številne spote Davida Bowieja.

Kljub uspešnemu koncertu pa Yeah Yeah Yeahs še ne razmišljajo o snemanju novega albuma, saj je Karen povedala, da je vloga matere za zdaj še na prvem mestu.