Prvi album so Soulfly poimenovali kar po imenu skupine. Foto: EPA
Prvi album so Soulfly poimenovali kar po imenu skupine. Foto: EPA
Max Cavalera, Sepultura, Soulfly
Po razkolu v ansamblu Sepultura leta 1996 je podpora večine poslušalcev sledila Maxu Cavaleri v Soulfly. Foto: EPA

Soulflyi naše kraje obiščejo skoraj na vsaki evropski turneji. A prireditelji obljubljajo, da bo tokratni nastop skupine Soulfly nekaj posebnega, saj bo združil čare festivala z intimnostjo kluba. V Galo Halo prihajajo v četrtek s starimi uspešnicami in z novim albumom, Enslaved.

Že ko je bil Cavalera član Sepulture, se mu je porodila ideja o albumu, ki bi v celoti govoril o suženjstvu. Menda na to idejo ni nikoli pozabil, a uresničil jo je šele z novim, osmim albumom Soulflyev. Skupina, ki je plod in delo nekdanjega člana Sepulture Cavalera, je nase prvič opozorila s prvencem iz leta 1998, ki se je zlahka prodal v zlati nakladi.

Tematiko albuma nadvse primerno spremlja slog glasbe, s katerim si je Max ustvaril in ohranil prepoznavnost na metalprizorišču. Groove, blastbeati in ostri rifi na novem albumu delujejo še posebej sveže, jezno in nabito z energijo, tudi zato, ker ima pleme v svojih vrstah novo ritemsekcijo. To sta nekdanji basist skupine Static-X Tony Compos in David Kinkade iz skupine Borknagar, ki poleg dolgoletnega kitarista Marca Rizza in Cavalere zaokrožujeta neustavljivi kvartet.

Koncerta se lahko udeležite tudi vi. V sodelovanju z organizatorjem vam podarjamo eno brezplačno vstopnico (ki bo na večer koncerta srečneža čakala na blagajni Gale Hale). Vse, kar morate storiti, je, da postanete oboževalec MMC Zabave na Facebooku in na zid napišete pravilni odgovor na vprašanje:
Kako se imenuje prvenec Soulflyev?
a) Primitive.
b) 3.
c) Soulfly.

Nagradna igra bo potekala do srede, 6. junija, do 20. ure!