HammerFall bodo predstavili svoj najnovejši album tudi pri nas. Foto: EPA
HammerFall bodo predstavili svoj najnovejši album tudi pri nas. Foto: EPA

Plošča Infected je njihova osma plošča pri založbi Nuclear Blast in prva, ki jo je produciral legendarni James Michael. Album je postal takojšna uspešnica in se v prvih tednih zavrtel na drugo mesto švedske in deveto mesto nemške glasbene prodajne lestvice.

Koncerta se lahko udeležite tudi vi. V sodelovanju z organizatorjem vam podarjamo dve vstopnici (ki bosta na večer koncerta srečneža čakali na blagajni Kina Šiške). Vse, kar morete storiti, je, da postanete (če to že niste) oboževalec MMC Zabave na Facebooku in na zid napišete pravilni odgovor na vprašanje:
V kateri skupini je deloval Oscar Dronjak, preden je ustanovil HammerFall?
a) In Flames.
b)
Ceremonial Oath.
c) At the Gates.
Nagradna igra bo potekala do petka, 25. novembra, do 10. ure.

Skupina je v 18 letih skupnega ustvarjanja doživela kar nekaj zamenjav članov, ki pa so se zadnja leta ustalili in očitno našli pravo formulo, saj so največje uspehe doživeli prav v zdajšnji postavi: Joacim Cans (glavni vokal), Oscar Dronjak (ritem kitara in vokal), Pontus Norgren (kitara in vokal), Fredrik Larsson (baskitara in vokal) in Anders Johansson (bobni).

Pred koncertom v Ljubljani je kitaristDronjak izjavil, da imajo nekaj skritih asov v rokavu in da lahko vsi pričakujejo Hammerfall v njihovi najboljši luči in nepozaben koncert.

Turnejo bodo spremljale tudi posebne predskupine. Med njimi ameriški powermetalci Vicious Rumors, švedsko-danska melodična deathmetalska zasedba Amaranthe in götenburški deathmetalci Death Destruction.