Petrovaradinska trdnjava dnevno lahko sprejme največ 50.000 obiskovalcev. Foto: Organizator
Petrovaradinska trdnjava dnevno lahko sprejme največ 50.000 obiskovalcev. Foto: Organizator

Petrovaradinsko trdnjavo v Novem Sadu so v sredo zasedli ljubitelji glasbenih festivalov na prostem. Za uvod v petdnevni festival Exit je poskrbel Nile Rodgers s svojim bendom Chic.

Glavni menedžer Dušan Kovačević je ob začetku festivala dejal, da bo Exit letos minil v znamenju koncepta znamčenja, saj festival že dolga leta velja za eno bolje uveljavljenih srbskih blagovnih znamk. Dodal je, da bo Exit ponovno dokazal, da je upravičeno uvrščen na seznam desetih najboljših evropskih glasbenih festivalov.

Za vse glasbene okuse
Do 14. julija festival Exit ponuja program, ki bo zadovoljil ljubitelje glasbe različnih zvrsti. Organizatorji so poskrbeli, da bodo na glavnem odru tudi letos nastopili glasbeniki velikega kova, ob njih pa priljubljeni izvajalci iz regije. Med slednjimi bodo srbski Darkwood Dub in Eyesburn.

Kovačević je dejal, da je zanimanje za obisk Exita letos največji v zadnjih petih letih. Prodali so med 35.000 in 40.000 vstopnic za posamezni festivalski dan. Sicer Petrovaradinska trdnjava dnevno lahko sprejme največ 50.000 obiskovalcev. Po njegovih besedah je v kampu nameščenih okoli 700 gostov, med katerimi jih je največ iz regije, Nizozemske in Grčije.

V sklopu Exita bo prvič potekal festival znotraj festivala Warriors Dance, ki ga bodo v petek uvedli njegovi ustanovitelji, člani skupine The Prodigy. V sklopu festivala se bodo na odru zvrstili še DJ Fresh z live bendom, Feed Me, The Prototypes, Brookes Brothers, South Central in Eyesburn. Med nastopajočimi, ki bodo tresli Exitovo plesno areno, so Fatboy Slim, Gregor Tresher, Mathew Jonson, Jeff Mills in David Guetta.