Člani indie rock skupine so imeli pred seboj pestro koncertno leto. Foto: Facebook
Člani indie rock skupine so imeli pred seboj pestro koncertno leto. Foto: Facebook
Viola Beach
Začetna namigovanja na morebiten samomor voznika so dokončno ovrgli. Foto: Reuters

Švedska policija ne verjame, da bi voznik poskušal ubiti sebe ali člane skupine Viola Beach. Voznik, ki je bil hkrati tudi menedžer skupine, je prevozil rdeče luči in ograjo, toda Lars Berglund, glavni raziskovalec nesreče pravi, da ob tem ni želel nikogar poškodovati. "Nikoli nisem namigoval, da je z mostu zapeljal namenoma. Dejal sem zgolj, da se je z desnega pasu premaknil na levega," je za Telegraph dejal Berglund.

"Na posnetkih se vidijo zavorne luči. Torej je avto poskušal ustaviti. Toda morda je bila hitrost enostavno prevelika in je bilo prepozno," je dodal. Nesreča se je tragično končala za vse štiri člane skupine in njihovega menedžerja, ko je avtomobil zgrmel v kanal blizu Stockholma. Most se je v zgodnjih jutranjih urah ravno zapiral, potem ko so ga odprli za nemoten prehod ladje.

Najnovejše rekonstrukcije kažejo kako avtomobil z mladimi člani Viola Beach prihaja do kolone vozil, ki so čakala na zaprtje mostu. Nato se voznik z desnega pasu premakne na levega ter pospeši naprej do zaščitne ograje.

"Voznik je prehitel ostala vozila v koloni in ob tem uporabil vozni pas, ki je v času odprtega mostu za vozila strogo zaprt," je razložil predstavnik policije, Kjell Lindgren. Za večino potnikov, če ne celo za vse, naj bi bil usoden že trk v ograjo in ne sam padec z mostu, je dodal Berglund.

Kitarist in pevec Kris Leonard, kitarist River Reeves, basist Tomas Lowe in bobnar Jack Dakin so veljali za izredno obetavno skupino, ki naj bi ravno v letu 2016 doživela velik uspeh, ki bi jih dokončno postavil na glasbeni radar.