Hrana in pijača
slice
Lignji s pelati in polento
Preprost recept za ljubitelje lignjev, 18. avgust 2017 ob 10:53 Sestavine: 70 dag manjših očiščenih lignjev, 1 velika pločevinka pelatov (80 dag), 2 dl belega vina, 3 srednje velike čebule, 2 stroka česna, olivno olje, peteršilj, rožmarin, drobtine, 25 dag ...
Kuharski nasveti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Ribje jedi

Lignji s pelati in polento
Sestavine: 70 dag manjših očiščenih lignjev, 1 velika pločevinka pelatov (80 dag), 2 dl belega vina, 3 srednje velike čebule, 2 stroka česna, olivno olje, peteršilj, rožmarin, drobtine, 25 dag ...

Sladice

Jagodni žele s svežo meto
Sestavine: 250 g svežih jagod, 10 g mete, 100 g sladkorja v prahu, 1 limona - nastrgana lupina, 300 ml vode, 10 g agar agarja.

Juhe

Cvetačna juha z drobnjakom
Sestavine: 1 liter zelenjavne jušne osnove, 80 dag cvetače, majhna čebula, por, šopek drobnjaka, 5 dag parmezana, maslo, sol. Jušno osnovo zavremo. Medtem očistimo in nasekljamo čebulo.

Kruh, pice

Sendviči z avokadom in kalčki
Sestavine: 4 polnozrnate štručke ali žemlje, maslo, avokado, 10 dag kalčkov alfalfa, 2 žlici olivnega olja, 2 žlici vinskega kisa, 2 paradižnika, poper, sol.

Ribje jedi

Preprost ribji brodet s škampi
Sestavine: 1 kg mešanih rib (škarpena, sipe, škampi), moka, 1,5 dl olivnega olja, 3 žlice sesekljane čebule, 3 stroki česna, 2 dl belega vina, kis, zrna popra, sol, peteršilj, rožmarin, lovor, 4 ...

Testenine, riž

Lazanja z mesom in paradižniki
Sestavine: 12 listov za lazanjo, 60 dag mletega mesa, 2 pločevinki pelatov, 2 stroka česna, čebula, oljčno olje, 3 dl bešamela, 1 dl kisle smetane, 1 dl mleka, parmezan, maslo, bazilika, sol, poper.

Zelenjavne jedi

Lazanja z mlado zelenjavo
Potrebujemo približno 12 listov za lazanjo, 3 zelene kolerabice, 4 pore, 50 dag zamrznjenega graha, 4 korenčke, 4 dl bešamela, 3 dl mleka, 1 dl kisle smetane, parmezan, 1 strok česna, olivno olje, ...

Sadje

Hladna melonina juha z meto
Sestavine: 1 kg zrele melone, 1 dl belega vina, sladkor v prahu, limona, nekaj vejic sveže mete. Vino, približno en deciliter vode in dve žlici sladkorja zavremo v kozici ter pokuhavamo nekaj minut.
Hrana in pijača
Kazalo