Hrana in pijača
slice
Hruškova krostata z gavdo
Testo razvaljamo na velikost okroglega pekača, 13. december 2017 ob 09:26
2
Kuharski nasveti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Zelenjavne jedi

Zeljna ponev z mesom
Sestavine: 50 dag zelja, 30 dag korenja, 1 čebula, 30 dag mletega mesa, 2 žlici olja, 1 pločevinka pelatov (40 dag), sol, poper. Zelje narežemo na rezance.

Sladice

Bizeljski ajdov kolač
Sestavine: 60 dkg ajdove moke, sol, vroča voda, malo masla ali kisle smetane. Nadev: 1 kg skute, 1 ali 2 jajci, sol, malo masla, kisla smetana.

Ostalo

Narastek z višnjami in rogljički
Sestavine: 1 kozarec vloženih višenj (približno 40 dag), 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 2 jajci, 50 dag puste skute, 10 dag sladkorja, sok 1 limone, 1 zavitek praška za vaniljev puding, 4 ...

Testenine, riž

Rezanci z brokolijem in lešniki
Sestavine: 35 dag jajčnih rezancev, 50 dag brokolija, 1 liter zelenjavne jušne osnove, 1 čebula, 10 dag lešnikov, 1 čili, olivno olje, 10 dag mascarponeja, sol, poper, muškatni orešček.

Ostalo

Crème brûlée z jogurtom
Sestavine: 500 g suhega sadja (slive, jabolka, hruške), 10 g pistacij, 10 g lešnikov, 10 g orehov, 4 žlice medu, 2 dcl grškega jogurta, klinčki v prahu, cimet, karamelni sladkor z vaniljo.

Solate

Hladna čebulna solata s sirom
Sestavine: 3 srednje velike čebule, 200 g gavde ali katerega drugega sira, sol, poper, 1 jogurt, 3 žlice kisle smetane, olivno olje, balzamični kis.

Ostalo

Polnjena repa na planinskem repniku s pocvrto slanino
Sestavine (za polnjeno repo): 2 okrogli repi z listi, ½ čajne žličke soli, 70 ml kisle smetane, 100 g mladega, slanega kravjega sira, 20 g krušnih drobtin, 20 g masla, ščepec kajenskega popra, čajna ...

Zelenjavne jedi

Pica z bučkami in mocarelo
Sestavine: 50 dag testa za pico, 1 mala pločevinka pelatov, 30 dag srednje velikih bučk, 20 dag mocarele, nekaj vejic bazilike, olivno olje, sol. Mocarelo damo za nekaj časa na cedilo.
Kazalo