Hrana in pijača
slice
Gragnano, dom najboljših testenin - za 10 evrov za kilogram
Na kompromise, ki bi ogrozili kakovost, niso pripravljeni, 30. april 2017 ob 13:47 "Naše testenine so nekaj posebnega, nikoli se ne razkuhajo," svoje izdelke hvalijo domačini iz Gragnana, kraja, kjer naj bi izdelovali najboljše testenine vseh časov.
  • Stoletna tradicija izdelave testenin
  • Velika razlika med poceni in kakovostnim izdelkom
  • Kuharski nasveti

    iskanje po receptih

      Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

    Ostalo

    Datljeve kroglice z medom in jagodna pena z rdečim poprom
    Sestavine za datljeve kroglice z medom, povaljane v drobljene mandlje (brez moke, laktoze, glutena): 120 g izkoščičenih dateljnov, 2 čajni žlički medu, 100 g mletih mandljev z olupkom.

    Mesne jedi

    Nabodalca iz telečjih jeter in šparglji v ovoju pikantne slanine
    Sestavine za nabodalca telečjih jeter: 40 dag telečjih jeter, 12 češnjevih paradižnikov, 1 paprika, 1 bučka, olje.

    Ribje jedi

    Losos s porom in smetano
    Sestavine: 4 lososovi fileji, 70 dag pora, čebula, 1 dl kisle smetane, šopek drobnjaka, oljčno olje, sol, poper. Čebulo olupimo in nasekljamo. Por očistimo, operemo in narežemo na kolesca.

    Ostalo

    Ajdove palačinke in kot vetrič lahka tortica z malinami
    Sestavine za ajdove palačinke: 5 jajc, 200 g ajdove moke, 100 g sladkornega nadomestka, ščep soli, 0,5 l mleka. Jajca, sol in nadomestek sladkorja gladko stepemo, dodamo moko in gladko vmešamo.

    Ribje jedi

    Mariniran file lososa na avokadovi solati
    Sestavine: 200 g lososa, 1 limona, 1 pomaranča, ščepec suhega kopra, sol, poper, 0,5 dl repičnega olja, 1 avokado, 2 dag sladkorja. File lososa očistimo, posolimo in popopramo.

    Zelenjavne jedi

    Bučke s paradižnikom in sirom
    Sestavine: 1 kg bučk, 70 dag zrelega paradižnika, 2 stroka česna, oljčno olje, 25 dag mocarele, 5 dag parmezana, 10 vloženih inčunovih filejev, 1 žlička mediteranskih začimb, 1 šopek bazilike, sol, ...

    Ribje jedi

    File orade na šopku izbrane zelenjave in svežih kozic
    Sestavine: 300 g fileja orade, 150 g očiščenih kozic, 150 g belušev, 80 g mlade špinače, 100 g brokolija, 0,3 dl repičnega olja, 100 g buče, 0,3 dl oljčnega olja, sol, poper, 50 g češnjevega ...

    Zelenjavne jedi

    Špinačna omaka z mandeljni
    Sestavine: 350 g makaronov, 30 g masla, 70 g mandeljnovih lističev, 2 stroka česna, 150 g špinače, naribana limonova lupina, sol, poper, parmezan. Špinačo temeljito operemo in odcedimo.
    Kazalo