Hrana in pijača
()
Ananas
Ananas premažemo z maslom, rjavim sladkorjem in cimetom. Foto: EPA

Dodaj v

Ananas s kokosovo kremo

Ananas postavimo pod raženj v pečici
5. maj 2018 ob 09:11
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: ananas, 5 žlic masla, 4 žlice rjavega sladkorja, žlička cimeta, 2 žlici javorjevega sirupa, 3 rumenjaki, 10 dag sladkorja, 1 dl kokosovega likerja, 2 žlici limonovega soka.

Ananas olupimo in vzdolžno narežemo na osmine, ki jih zložimo na pekač, pokrit s papirjem za peko. Maslo razpustimo, ga zmešamo z rjavim sladkorjem in cimetom ter pomažemo ananas. Za nekaj minut postavimo pod raženj v pečici.

Nato ananas pokapamo z javorjevim sirupom. Rumenjake in sladkor zmešamo v kozici, ki jo postavimo v vodno kopel (voda ne sme zavreti), dodamo liker in limonov sok ter stepamo z metlico. Kozico nato postavimo v mrzlo vodo in mešamo, da se krema ohladi. Prelijemo ananas.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam sadj ...
link
Breskve v rdečem vinu z ribezom
19. avgust 2018 ob 10:13 Sestavine: 8 zrelih breskev, 3 dl rdečega vina, 30 dag ribeza, limonina lupinica, 10 dag rjavega sladkorja, cimet. Breskve operemo, po želji olupimo, izkoščičimo in narežemo.
Več novic ...
Kazalo