Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Ananas
Ananas premažemo z maslom, rjavim sladkorjem in cimetom. Foto: EPA

Dodaj v

Ananas s kokosovo kremo

Ananas postavimo pod raženj v pečici
5. maj 2018 ob 09:11
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: ananas, 5 žlic masla, 4 žlice rjavega sladkorja, žlička cimeta, 2 žlici javorjevega sirupa, 3 rumenjaki, 10 dag sladkorja, 1 dl kokosovega likerja, 2 žlici limonovega soka.

Ananas olupimo in vzdolžno narežemo na osmine, ki jih zložimo na pekač, pokrit s papirjem za peko. Maslo razpustimo, ga zmešamo z rjavim sladkorjem in cimetom ter pomažemo ananas. Za nekaj minut postavimo pod raženj v pečici.

Nato ananas pokapamo z javorjevim sirupom. Rumenjake in sladkor zmešamo v kozici, ki jo postavimo v vodno kopel (voda ne sme zavreti), dodamo liker in limonov sok ter stepamo z metlico. Kozico nato postavimo v mrzlo vodo in mešamo, da se krema ohladi. Prelijemo ananas.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam sadj ...
link
Breskve v rdečem vinu z ribezom
19. avgust 2018 ob 10:13 Sestavine: 8 zrelih breskev, 3 dl rdečega vina, 30 dag ribeza, limonina lupinica, 10 dag rjavega sladkorja, cimet. Breskve operemo, po želji olupimo, izkoščičimo in narežemo.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Zlato seneno mleko
3
23. september 2018 ob 09:02 Potrebujemo: 0,5 l senenega mleka, žlička mlete kurkume, pol žličke cimeta (ali po okusu), lahko dodate še malo kardamoma (po želji), dva ščepca mletega popra, žlička olivnega olja, med ali kakšno ...
Več novic ...
Kazalo