Hrana in pijača
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.0 od 1 glasov Ocenite to novico!
Namesto borovnic lahko uporabimo tudi drugo sadje. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Borovničeve lahke kremne tortice v kozarčku z rikoto, oreščki makadamije in limeto

Priprava sladice nam bo vzela 15 minut
15. maj 2018 ob 09:53
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine za štiri osebe: 30 gramov polnozrnatih piškotov, 30 gramov oreščkov makadamije (ali mandljev, lešnikov), 1 polna žlica masla (ali kokosovega olja), 300 ml lahkega grškega jogurta, 1 bio limeta, 2 žlici rikote (ali lahke pasirane skute), 2-3 žlice agavinega sirupa (ali sladkorja v prahu, ali medu, sveže borovnice.

Piškote in oreščke makadamije fino zmeljemo in jim dodamo žlico omehčanega masla. Fino premešamo in razporedimo po dnu kozarcev. Grški jogurt, rikoto, sok limete in lupinico limete ter agavin sirup fino premešamo. Z nadevom napolnimo kozarčke. Po vrhu razporedimo borovnice ali drugo poljubno sadje – kivi, marelice, breskve, jagodičevje …

Več receptov na:
dobrojutro.rtvslo.si

.
Tortice za vsaj dve do tri ure postavimo v hladilnik, najbolje čez noč.

Sa. J., Recept Ane Žontar Kristanc (oddaja Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
Žiga21
# 15.05.2018 ob 13:07
Albuminska ali sirarska skuta, arbeQuin! Pa ravno ti se greš "slovenceljstvo", vzdevek pove vse.
arbequin
# 15.05.2018 ob 12:23
Rikota. RIKOTA! Na RTVSLO vladajo slovenceljni, ki dobro vedo, da ricotta je skuta. Pa vendar je italijanska beseda bolj kul!!!
Hrana in pijača
link
Krompirjeva solata z briejem
20. avgust 2018 ob 09:02 Sestavine: 70 dag drobnejšega krompirja, 1 šopek mlade čebulice, 20 dag brieja, suho belo vino, kis, olivno olje, šopek drobnjaka, sol, poper. Krompir operemo in skuhamo v olupkih v osoljeni vodi.
Več novic ...
Kazalo