Za 2 osebi:
1 brancin (cca. 800 g)
150 g muškatne buče
2 večja krompirja
1/2 čebule
1/2 gomolja rdeče pese
manjša glava janeža
pivska redkev
muškatni orešček
oljčno olje
sol
poper
Brancina očistite in pripravite 2 fileja brez kože. Zarežite jih po dolgem in oblikujte v srček, pritrdite z aluminijasto folijo in pripravite za peko. Bučo olupite in jo narežite na manjše kose. Čebulo popražite, dodajte bučo, popražite in zalijte z vodo, solite, poprate in kuhajte, dokler se buča ne zmehča. Vse skupaj stlačite in dodajte še malo muškatnega oreščka. Rdečo peso narežite na majhne kose, skuhajte do mehkega, odcedite in prihranite vodo. V tej vodi skuhajte olupljen krompir. Ko je krompir skuhan, ga pomešajte z rdečo peso in iz tega pripravite pire po klasičnem receptu. Janež in redkev narežite na trakce, surovo začinite z oljčnim oljem, soljo in poprom kot solato. File brancina solite in namažite z oljem. Pecite v ogreti pečici na 220 stopinj Celzija približno 10 minut.
Servirajte takole: iz pireja oblikujte srce, v sredino ulijte bučno kremo. Nanjo položite file brancina in solato janeža in redkve.
Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje