Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
Juho postrežemo s krušnimi kockami.

Dodaj v

Česnova juha s popečenim kruhom

Francoska predjed
7. november 2017 ob 10:56
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 2 glavici česna, 2 žlici moke, olje, sol, mleti beli poper, 2 l vode, 2 žlici koruznega škroba, 8 rezin francoskega kruha.


Česen olupimo in narežemo na lističe. Na olju svetlo prepražimo moko, prilijemo vodo, dodamo česen in kuhamo, dokler česen ne postane mehek.

Nato juho pretlačimo in ji dodamo koruzni škrob, ki smo ga raztopili v decilitru hladne vode. Solimo in popramo po okusu ter še enkrat prevremo.

Kuhajte z nami! Več receptov na dobrojutro.rtvslo.si.



V vsak krožnik vlijemo nekaj juhe in na vrh damo rezino francoskega kruha, ki smo ga prej natrli s česnom in popekli na žlici olja.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam juh
link
Hladna vinska juha z jogurtom
24. oktober 2017 ob 10:33 Sestavine: 6 dl dobrega rdečega vina, 2 dl vode, ščepec cimeta, 2 nageljnovi žbici, limonina lupina, žlica sladkorja, žlica masla, žlica moke, 2 rumenjaka, sol, lonček jogurta.
Več novic ...
Kazalo