Hrana in pijača
(1)
Omako s čičerko postrežemo z rižem basmati. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Čičerka v paradižnikovi omaki

Okus Bližnjega vzhoda
11. oktober 2016 ob 11:49
MMC RTV SLO

Sestavine: 2 žlici masla ghee, 1/2 cimetove palčke, 1 žličko črnih gorčičnih semen, nekaj kumine, asafetide, karijeve liste, ingver, kurkumo, 7 dl paradižnikove omake, 300 g kuhane čičerke, 50 ml javorjevega sirupa, 2 dl smetane za kuhanje, 2 žlički soli.

Čez noč namočimo čičerko in jo kuhamo do mehkega. Na gheeju spražimo začimbe po vrstnem redu in dodamo paradižnikovo omako ter skuhano čičerko. Kuhamo še 10 minut ter dodamo javorjev sirup in smetano za kuhanje. Kuhamo še 5 minut ter ugasnemo ogenj. Na koncu posolimo in dodamo svež koriander.


Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si


Za basmati riž potrebujemo: 2 dl basmati riža, 3 dl vode, ščepec žafranovih nitk ali žafranike, 1/2 žličke soli.

Riž pripravimo tako, da v posodo vlijemo olje - toliko, da pokrije dno. Stresemo riž in ga pražimo približno 2 minuti skupaj z žafranom, da riž postekleni. Dodamo vodo in sol ter dobro premešamo. Ko riž zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo še 10 minut. Ko je riž kuhan, ga pustimo, da počiva še 5 minut. Med kuhanjem riža ne odkrivamo.

K. S., Oddaja dobro jutro (recept Mitje Bitenca)
Prijavi napako
Komentarji
Micesar
# 11.10.2016 ob 12:57
Kje lahko kupim sestavine?
Kuharski recepti - Seznam enol ...
link
Koleraba s prekajenim mesom
29. september 2018 ob 09:31 Sestavine: 75 dag rumene kolerabe, 40 dag prekajenega svinjskega mesa, 4 žlice olja, 1 žlica sesekljane čebule, sol, poper, peteršilj. Kolerabo olupimo, narežemo na lističe ali jo naribamo.
Več novic ...
Kazalo