Hrana in pijača
()
Slastni creme brulee. Foto: Televizija Slovenija

Dodaj v

Crème brûlée z jogurtom

Variacija na klasično francosko slaščico
7. december 2017 ob 14:18
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Sestavine: 500 g suhega sadja (slive, jabolka, hruške), 10 g pistacij, 10 g lešnikov, 10 g orehov, 4 žlice medu, 2 dcl grškega jogurta, klinčki v prahu, cimet, karamelni sladkor z vaniljo.

Suho sadje, ki smo ga predhodno namočili v mešanico ruma in vode ter dodali cimet in klinčke, položimo v posodice. Pistacije, lešnike in orehe na maslu na hitro prepražimo in jih nato v sekljalniku na hitro zdrobimo.

Več receptov na dobrojutro.rtvslo.si.


Vse skupaj položimo na suho sadje in prelijemo z medom. Na vrhu dodamo še grški jogurt in vse skupaj postavimo za okoli 20 minut v zamrzovalno skrinjo.

Pred serviranjem jih posujemo s karamelnim sladkorjem z vaniljo in z grelnikom segrevamo, dokler sladkor ne karamelizira. Tu moramo biti še posebej previdni, da sladkorja ne zažgemo.

Oddaja Dobro jutro (recept Boštjana Palčiča)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Hrana in pijača
link
Rekordna cena za beli tartuf – kupec zanj odštel 85.000 evrov
6
12. november 2018 ob 14:17 Na dražbi tartufov v italijanskem mestu Alba v bližini Torina so za 850-gramski gomolj belega tartufa iztržili rekordno ceno. Anonimni kupec iz Hongkonga je zanj odštel kar 85.000 evrov.
Več novic ...
Kazalo