Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
false
Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Cvetača z jajci in maslom

Jed postrežemo, dokler je še topla
10. avgust 2018 ob 09:28
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 1 velika cvetača (težka vsaj 1 kg), 8 dag masla, 2 dag drobtin, 3 jajca, sol.

Jajca trdo skuhamo. Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Skuhamo jih v osoljeni vodi in odcedimo. V kozici razpustimo maslo, dodamo drobtine in jih prepražimo.

Jajca olupimo in nasekljamo ali pretlačimo z vilicami. Kuhano cvetačo naložimo na ogret krožnik. Potresemo jo z nasekljanimi jajci ter z maslom in drobtinami. Takoj postrežemo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam zele ...
link
Bučke z dvema vrstama sira
28. september 2018 ob 14:06 Sestavine: 1 kg bučk, 70 dag zrelega paradižnika, 2 stroka česna, olivno olje, 25 dag mocarele, 5 dag parmezana, 10 vloženih inčunovih filejev, 1 žlička mediteranskih začimb, 1 šopek bazilike, sol, ...
Več novic ...
Hrana in pijača
Kazalo