Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
Stročji fižol
Fižol operemo, mu porežemo konce in stroke prerežemo na pol. Foto: BoBo

Dodaj v

Fižolov lonec po grško

Na koncu pokapamo še z oljem
18. maj 2018 ob 11:24
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 80 dag stročjega fižola, 1 šopek mlade čebulice, 4 večji krompirji, 4 paradižniki, 3 stroki česna, 5 vejic mete, 10 vejic peteršilja, olivno olje, 20 dag fete, sol, poper.

Fižol operemo, porežemo konce in stroke prerežemo na pol. Čebulico zrežemo na kolesca. Krompir olupimo in narežemo na večje kose, česen nasekljamo.

Segrejemo olivno olje ter pražimo čebulico in česen. Dodamo narezan paradižnik in dušimo šet minut. Dodamo krompir in fižol, solimo in prilijemo toliko vode, da je zelenjava pokrita. Zavremo, pokrijemo in kuhamo 20-30 minut. Dosolimo, popramo ter potresemo z nasekljano meto, peteršiljem in nadrobljeno feto. Pokapamo z oljem in postrežemo.

C. R.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam zele ...
link
Špinačna rulada z jajci
16. junij 2018 ob 14:08 Sestavine: 600 g kuhane špinače, 4 jajca, 2 žemlji, sol, poper, 4 mehko kuhana jajca, 4 žlice mleka, 50 g naribanega sira. Rumenjake ločimo od beljakov. Žemlji namočimo v mleko.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Riba v ponvici z lečo po tržaško
19. julij 2018 ob 09:01 Za ribo v ponvici potrebujemo: file ribe (orada, brancin, losos) s kožo - olivno olje, sol, poper, limeta, maslo, listi radiča treviso in zelišča: drobnjak, česen, peteršilj, timijan, koriander, ...
Več novic ...
Kazalo