Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
Stročji fižol
Fižol operemo, mu porežemo konce in stroke prerežemo na pol. Foto: BoBo

Dodaj v

Fižolov lonec po grško

Na koncu pokapamo še z oljem
18. maj 2018 ob 11:24
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 80 dag stročjega fižola, 1 šopek mlade čebulice, 4 večji krompirji, 4 paradižniki, 3 stroki česna, 5 vejic mete, 10 vejic peteršilja, olivno olje, 20 dag fete, sol, poper.

Fižol operemo, porežemo konce in stroke prerežemo na pol. Čebulico zrežemo na kolesca. Krompir olupimo in narežemo na večje kose, česen nasekljamo.

Segrejemo olivno olje ter pražimo čebulico in česen. Dodamo narezan paradižnik in dušimo šet minut. Dodamo krompir in fižol, solimo in prilijemo toliko vode, da je zelenjava pokrita. Zavremo, pokrijemo in kuhamo 20-30 minut. Dosolimo, popramo ter potresemo z nasekljano meto, peteršiljem in nadrobljeno feto. Pokapamo z oljem in postrežemo.

C. R.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam zele ...
link
Polnjene paprike s skuto
20. september 2018 ob 10:32 Sestavine: 8 večjih paprik, 500 g skute, 200 g sira, 150 g šunke, pol žličke rdeče mlete paprike, peteršilj, poper, sol, 3 jajca, 400 g kisle smetane.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Medaljoni v masleni omaki
24. september 2018 ob 09:16 Sestavine: 8 majhnih svinjskih medaljonov, 2 žlici olja, pol šopka bazilike, 8 dag masla, 2 dag moke, 2,5 dl zelenjavne jušne osnove, sol, poper. Maslo ogrejemo na sobno temperaturo.
Več novic ...
Kazalo