Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.9 od 12 glasov Ocenite to novico!
Jabolka
Jabolka olupimo, narežemo na krhlje in jih pokapamo z limonovim sokom. Foto: BoBo

Dodaj v

Jabolčni zavitek z rozinami

Pečemo okoli pol ure
23. oktober 2017 ob 15:43
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 50 dag listnatega testa, moka, 1,5 kg jabolk, 1 limona, sladkor, cimet, 4 keksi petit beurre, 10 dag rozin, približno 7 dag masla.

Limonovo lupinico nastrgamo, sadež ožmemo. Rozine preberemo in oplaknemo. Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija.

Kuhajte z nami! Več receptov na dobrojutro.rtvslo.si.


Jabolka olupimo, narežemo na krhlje in jih pokapamo z limonovim sokom. Sladkor zmešamo z žličko cimeta. Testo pomokamo in razvaljamo. Pomažemo ga s razpuščenim maslom in obložimo z jabolki. Potresemo s sladkorjem, zdrobljenimi keksi, rozinami, limonovo lupinico in koščki masla. Zvijemo in damo v namaščen pekač.

Temperaturo pečice znižamo na 180 stopinj. Pečemo približno pol ure.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam slad ...
link
Presni ježki
22. november 2017 ob 09:59 Sestavine: 2 konzervi (po 400 g) čičerike, pest suhih fig, namočenih v vroči vodi vsaj eno uro, 3 žlice sladkega kokosovega masla (nevegani lahko navadno maslo), 150 g mletih mandljev in nekaj ...
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Presni ježki
22. november 2017 ob 09:59 Sestavine: 2 konzervi (po 400 g) čičerike, pest suhih fig, namočenih v vroči vodi vsaj eno uro, 3 žlice sladkega kokosovega masla (nevegani lahko navadno maslo), 150 g mletih mandljev in nekaj ...
Več novic ...
Kazalo