Hrana in pijača
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
Jabolka

Dodaj v

Jabolka in hruške z žajbljem

Dušimo dobrih deset minut
13. junij 2017 ob 09:44
MMC RTV SLO

Sestavine: 4 dag masla, 40 dag jabolk, 40 dag zrelih hrušk, žlica rjavega sladkorja, 1 dl jabolčnega soka brez dodanega sladkorja ali jabolčnika, vejica žajblja, sol.

Jabolka in hruške olupimo, izrežemo peščišča ter sadje narežemo na koščke. V kozici razpustimo maslo. Dodamo jabolka in hruške, sladkor, ščepec soli ter jabolčni sok ali jabolčnik.

Pokrijemo in na šibkem ognju dušimo dobrih deset minut, da se sadje zmehča. Odstavimo in po želji še pretlačimo skozi cedilo. Žajbelj nasekljamo in vmešamo v omako.

Postrežemo k pečenemu mesu ali ribam.

Prijavi napako
Komentarji
baklo
# 13.06.2017 ob 12:58
Pecivo s svežimi slivami sredi zime zmaga:)
arhitektka
# 13.06.2017 ob 12:00
Ma res ne vem, no..... Se prav načrtno trudite objavljati recepte s sestavinami, ki niso v sezoni?

Ali prehitevate ali zamujate ali pa čisto zgrešite sezono.
Kuharski recepti - Seznam sadj ...
link
Hladna melonina juha z meto
11. avgust 2017 ob 12:19 Sestavine: 1 kg zrele melone, 1 dl belega vina, sladkor v prahu, limona, nekaj vejic sveže mete. Vino, približno en deciliter vode in dve žlici sladkorja zavremo v kozici ter pokuhavamo nekaj minut.
Več novic ...
Kazalo