Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.6 od 5 glasov Ocenite to novico!
Preden postrežemo, posujemo z nasekljanimi orehi. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Jagnječji ragu z gomoljno zeleno in domačimi skutinimi njoki

Velikonočna jed na sodoben način
16. april 2017 ob 10:33
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine za ragu: 40 dag mesa jagenjčka, 10 dag čebule, 1 strok česna, 2 dag paradižnikove mezge oz. pelatov, sol, poper, 0,5 dl modre frankinje, 5 dag masla, 5 dag korenja, 5 dag kolerabe, 2 dag gomoljne zelene.

Na čebuli prepražimo narezane koščke mesa, dodamo nasekljani česen in še malo pražimo. Dodamo paradižnikovo mezgo oz. pelate in zalijemo z vinom. Med vretjem postopoma dodajamo vodo ali zelenjavno osnovo (na ta način po potrebi redčimo) in dušimo. Proti koncu dodamo gomoljno zelenjavo in maslo, da se ragu lepo poveže.

Več receptov na dobrojutro.rtvslo.si.

Sestavine za njoke: 28 dag skute, 12 dag ostre moke, 1 rumenjak, sol, 4 dag nasekljanih orehov.

Vse potrebne sestavine (razen orehov) zamešamo v testo, ki naj nato dobre pol ure počiva v hladilniku. Iz testa oblikujemo njoke.

Njoke skuhamo v slani vreli vodi (kuhani so, ko priplavajo na površje). Precedimo jih in zmešamo z ragujem. Še malo pokuhamo.

A. K., recept Dejana Pavliča (oddaja Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
"Lunch paket" - rižota s piščancem in popečeno zelenjavo
8. junij 2017 ob 09:37 Sestavine: 60 g nebrušenega riža, 100 g piščančjih prsi, 1 majhna čebula, nasekljane raznobarvne paprike, špinača, sol, poper, začimbe, 1 žlica oljčnega olja, nadrobljen feta sir.
Več novic ...
Kazalo