Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro

Za kremo potrebujemo: 250 g sira maskarpone, 200 g kisle smetane, 2 žlici sladkorja v prahu (ali ustreznega sladila po želji), 1 utrjevalec smetane (po želji), sok ene limone.

Iz sestavin za kremo z mešalnikom zmešamo vse sestavine (dokler se ne začne gostiti, vsaj nekaj minut), vmes dodamo utrjevalec smetane. Postavimo v hladilnik, da se ohladi in utrdi.

Večjo posodo napolnimo s toplo vodo. Riževo polo namočimo za 30 sekund v vodo in jo položimo na vlažno površino deske. Kremo, ki smo jo dali v dresirno vrečko, nanesemo na sredino kroga v obliki kvadrata. V sredino kvadrata naložimo jagodni preliv. Zapognemo dva robova kroga in nato zvijemo zvitek kot za sarmo.

Nad paro stopimo čokolado, ki smo ji dodali malo oljčnega olja in vode in jo postrežemo zraven blazinic.